Doar trei oraşe din judeţ acordă facilităţi la transportul în comun. Prefectul e nemulţumit

modelmic

Potrivit unei informări prezentate în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice desfăşurat la Prefectură, doar trei consilii locale din judeţ au în vedere compensarea biletelor la transportul în comun pentru pensionari şi categoriile sociale defavorizate.

Reşiţa, Băile Herculane şi Moldodova Nouă sunt singurele oraşe din judeţ care decontează o parte din călătoriile cu autobuzul ale pensionarilor. Astfel, în municipiul reşedinţă de judeţ, în urma unei hotărâri de Consiliu local, pensionarii cu vârsta peste 70 de ani şi cei cu pensii mai mici de 800 de lei primesc semestrial un număr de 96 de tichete de călătorie pe care le pot folosi oricând în timpul anului. De la începutul acestui an, au fost decontate de către Primărie un număr de 237.180 de tichete. Pe lângă pensionari, se acordă abonamente gratuite cazurilor sociale deosebite, persoanelor cu handicap grav şi veteranilor de război.

Administraţia locală din Băile Herculane a aprobat încă din 2013 subvenţionarea costului a 10 călătorii lunar pentru persoanele cu handicap, revoluţionari şi veterani de război. La Moldova Nouă, pensionarilor a căror pensie nu depăşeşte 350 de lei şi celor cu vârsta de peste 65 de ani şi o pensie mai mică de 720 de lei, veteranilor şi văduvelor de război li se decontează un număr de 20 de călătorii pe lună.

Prezent la şedinţă, prefectul judeţului Caraş-Severin s-a declarat nemulţumit că nu toate oraşele din judeţ asigură transport în comun, în ciuda faptului că, din cauza reliefului, majoritatea se întind pe distanţe mari. „Apreciez că în Reşiţa, Băile Heculane şi Moldova Nouă există preocupare pentru acordarea de facilităţi la transport unor categorii sociale defavorizate. Nu acelaşi lucru de poate spune şi despre celelalte unităţi administrativ-teritoriale, unde cred că ar fi nevoie de investiţii în transportul local. Mă refer în special la Bocşa, Caransebeş sau Oţelu Roşu, oraşe cu întindere destul de mare, însă în care transportul s-ar putea realiza pe un singur fir, de la un capăt la altul. Vom verifica dacă există prevederile legale care i-ar obliga să facă acest lucru”, a precizat Miu Nicolae Ciobanu, prefectul judeţului Caraş-Severin.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei