Direcția de Drumuri Județene trebuie desființată, verdictul dat de Romeo Dunca după vizita la DDJ

ddj dunca

Direcția de Drumuri Județene trebuie desființată, este verdictul dat de Romeo Dunca în urma unei întâlniri cu directorul DDJ, Gabriel Stika.

După cum anunța în urmă cu câteva zile, președintele ales al Consiliului Județean Caraș-Severin s-a aflat astăzi la Direcția de Drumuri Județene pentru o primă întâlnire cu directorul Stika, de la care a dorit să afle detalii despre activitatea Direcției, despre organigramă, banii alocați de forul județean pentru drumurile cărășene, contracte și licitații derulate în ultimii ani.

La finalul întrevederii, concluzia lui Romeo Dunca a fost clară și concisă: DDJ nu își are rostul, fiind de fapt un simplu intermediar între Consiliul Județean și companiile care realizează lucrări de întreținere și reparații. La ora actuală Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin nu are o secție de drumuri, nu are bază de întreținere, nu are nici măcar un singur utilaj în dotare sau un muncitor care presteze efectiv muncă fizică pe rețeaua de drumuri județene. DDJ reprezintă doar o modalitate prin care Consiliul Județean evită să își asume anumite responsabilități, este de părere președintele ales al CJ Caraș-Severin.

Am tras concluzia că această Direcție nu este folositoare, este doar un intermediar și o serie de salariați de aici fac același lucru pe care salariați din Consiliu Județean îl fac și care cu ușurință ar putea să preia munca acestora. O să vedem ceea ce înseamnă ca și prevederi legale să putem asimila activitățile acestei Direcții în cadrul Consiliului Județean, vom prelua o parte din oamenii care lucrează aici. Serviciul de Salvamont cu siguranță îl vom face separat, pentru că el nu are ce să caute aici. O să vedem după învestire, o să urmeze o ședință cu tema asta și vom vedea ce putem face. Direcția este să desființăm acest ombilic intermediar ”, a precizat Romeo Dunca, în opinia căruia puține realizări la capitolul drumuri sunt vizibile cu ochiul liber.

La fel ca și în cazul Aquacaraș, și la Direcția de Drumuri va urma un amplu control. Vor fi verificate contractele încheiate în ultimii ani, modul de contractare, calitatea lucrărilor executate și recepțiile făcute de cei de la Direcția de Drumuri.

Citește și „Dle Stika, nu vreți să vă dați demisia? Nu credeți că ar fi mai bine?” 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

8 Comentarii

 1. Sceptic

  Acest domn (ales de carașeni cu un entuziasm pe care îl vor regreta) ar trebui sa stea un pic pe gânduri si eventual să încerce sa inteleagă cum functioneaza admnistratia publică locală(care o include și pe cea județeană) și apoi să vadă ce e oportun să facă .
  O regula economiei spune că dacă ai avut succes înainte nu înseamnă că vei avea și în continuare.
  Parafrazată la situația de față ar suna în genul că ce i-a mers în business nu înseamnă că va funcționa și în administrație.

 2. Mihaela

  Foarte frumos. E usor de desfiintat ceva ce functioneaza. In Romania asta este o cauza pentru care totul merge prost. Tot ce a fost bun s-a desfiintat.
  D-nule Dunca, de construit ceva, stiti? Administratia unui judet nu e firma privata. As astepta de la d-voastra o gandire constructiva nu simplu, demolam si gata.
  Citeam acum cativa ani tot in reper24 ca drumurile din Caras sunt distruse in proportie de 90%. Probabil ca intentionati sa ne intoarcem inapoi, daca nu m-ai e necesar sa construim si nici macar sa intretinem ce s-a realizat in acesti cativa ani.
  As dori sa va urez SUCCES la construit nu la demolat.

 3. Marius

  Domnului Dunca îi va trebui ceva timp pana va întelege ca o instituție de stat, cum e Consiliul Județean, nu este un SRL, și ca Președintele Consiliului Județean nu este Patronul Județului, pe care sa il conducă după bunul său plac, asa cum procedeaza la firma dumnealui.

 4. Toader

  Foarte bună intenţia, acolo şi-au găsit locul NUMAI pile, începând cu miticul Roşeţi,plus funcţionari care nici nu mai aveau frunze de tăiat ,dar salarii babane!

 5. Johann Nicolescu

  Informati-va, invatati si apoi luati decizii, d-le Dunca, pentru ca referitor la aceasta directie de drumuri judetene, opinia dumneavoastra este eronata, pentru ca este evident ca sunteti total dezinformat sau rau influentat cu ideiile altora.

 6. vasile

  Pe deoparte urlati ca statul are prea multi angajati pe de alta parte strigati ca va desfiinteaza sugativele de bani publici. E clar ca cei contra sunt angajati la stat iar cei pentru sun la privat. Bravo d le Dunca desfiintai ce nu functioneaza eficient si puneti putorile si lenesii care scriu aici sa si gasesca un loc de munca la care sa produca nu sa doarma…

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei