"Diaspora românească unită" din Italia vine cu o ofertă pertinentă în schimbul votului

diaspora-romaneasca-unita

Un grup format pe FB are un nume incitant: “Diaspora românească unită”.

 În grup se postează multe articole din afara circuitului consolidat al ştirilor, adevăruri incomode, dar şi articole conspiraţioniste sau catastrofiste, cu o atenţie specială pentru România.

cornel-sosuIniţiatorul acestui grup care are acum aproape 5.000 de înscrişi este Elio Sosu (foto), pe numele său adevărat Cornel Sosu, de 39 de ani, originar din Bacău, stabilit la Milano de 21 de ani. A plecat în Italia imediat după liceu şi a făcut, spune el, “cam toate meseriile posibile”, oprindu-se, de circa 10 ani la domeniul telecomunicaţiilor.
“Diaspora Unită Românească nu are nici o apartenenţă politică. Lumea e sătulă de politică şi de minciuni. Vrem un colţ unde să vorbim între noi, fără influenţe politice.
Se discută despre orice are la inima românul. Bineînţeles că datorită lucrurilor care se întâmplă în România în ultima perioadă, tot mai mulţi vorbesc despre incompetenţa politicienilor de la guvern. Să sperăm că nu vom mai vorbi prea mult despre tema aceasta, si că lucrurile vor reveni la normal.
De aceea, am initiat un demers prin care noi cei din diaspora, cerem schimbarea regulilor!
Vreti votul nostru? Acestea sunt conditiile !” spune Elio Sosu
Candidatule! Asculta ce vreau eu, inainte de a-mi face tu o oferta !
 1. Respectarea rezultatului referendumului din 2009 pentru reducerea numarului de parlamentari la cel mult 300.
 2. Imprescriptibilitatea infractiunilor de furt din bani publici, comise de demnitari.
 3. Demnitarii si familiile lor (copii, parinti), sa isi asume obligatia de a folosi doar sistemul public de sanatate. In caz contrar isi pierd calitatea de demnitar. Doar asa s-ar putea schimba ceva in sistemul public de sanatate.
 4. Copiii/nepotii demnitarilor vor invata doar in sistemul public de invatamant de stat. In caz contrar isi pierd calitatea de demnitar. Poate asa se va schimba ceva in invatamant.
 5. Orice pedeapsa primeste un demnitar pentru infractiuni comise in timpul mandatului, sa fie dublata.
 6. Averea demnitarilor care nu poate fi justifica sa fie confiscata, la fel si a rudelor care nu o pot justifica.
 7. Parlamentarii care nu au initiat nicio lege pe toata perioada mandatului, sa restituie 50% din sumele primite ca si indemnizatie. Nu sunt acolo doar pentru a incasa un salariu pe care multi dintre noi, nu il au.
 8. Interzicerea totala a traseismului politic. Pleci din partid, renunti si la functia obtinuta .
 9. Parlamentarii care prin vot s-au opus solicitarii Parchetului pentru cercetarea altor demnitari, sa nu mai aibe dreptul de a candida pentru functii publice timp de 10 ani.
 10. Interzicerea prin lege a dreptului parlamentarilor de a se pronunta in privinta cercetarii unui demnitar.
 11. Redeschiderea tuturor dosarelor care s-au inchis prin prescriere, ale fostilor si actualilor demnitari.
 12. Cheltuielile parlamentului sa fie reduse cu 50% fata de nivelul actual. Un stat sarac nu poate suporta costurile unui parlament bogat.
 13. Produsele/serviciile din institutiile de stat sa fie in proportie de 70% produse in Romania.
 14. Reintroducerea pedepsei cu moartea pentru infractiuni deosebit de grave.
 15. Inasprirea pedepselor din codul rutier. Despre cat de aspre sa fie, sa-i intrebam pe cei care si-au pierdut copiii sau parintii in accidente rutiere.
 16. Puscariasii sa munceasca pt. cazare, mancare, ingrijire medicala. Ei ne fura, ne talharesc, ne violeaza copii sau parintii si noi ii tinem pe banii nostril! In puscarie, munca sa fie obligatorie, mai putin cauzele medicale certe.
 17. Castrarea pedofililor si a violatorilor.
 18. Pentru traficantii de droguri, inchisoare pe viata.
 19. Marirea alocatiei pentru copii la cel putin 150 lei.
 20. Parintii care nu-si trimit copiii la scoala, sa fie decazuti din drepturi.
 21. Interzicerea exploatarii zacamintelor de orice fel, prin metode care duc la distrugerea pe termen lung a mediului inconjurator.
 22. Reimpadurirea terenurilor defrisate, costurile urmand sa fie suportate sau imputate tuturor celor care le-au defrisat sau trebuiau sa apere padurile, nu sa le distruga!
 23. Interzicerea vanzarii pamantului agricol romanesc catre straini. Copiii si nepotii nostri, vor trebui sa-si creasca copiii. Noi daca avem astazi pamant romanesc, avem datorita strabunilor nostri care nu l-au vandut, ci s-au jertfit sa-l pastreze.
 24. In procesele castigate la CEDO , daunele sa fie platite de catre judecatorii care au dat sentintele. Nu trebuie sa platim noi pentru ca si-au bagat ei bani in buzunare.
 25. Executarea silita a datornicilor Bancorex, pentru recuperarea sumelor nerestituite.
 26. Tranzactiile in cash intre persoane fizice, sa nu fie limitate de suma. In actul de vanzare-cumparare sunt parti: notarul, vanzatorul, cumparatorul. De ce trebuie sa primeasca banca un comision?
 27. Inlocuirea prin lege a denumirii de rrom, cu denumirea de tigan.
 28. Deschiderea unui proces impotriva tuturor guvernantilor, a celor care se fac vinovati de distrugerea industriei.
 29. Depolitizarea autoritatilor de reglementare si control (fisc, media, protectia consumatorului, etc).
 30. Desecretizarea tuturor contractelor civile facute cu statul roman. Contractele de achizitie din bani publici sa fie transparente si sa nu fie acceptata nicio forma de secretizare
 31. “Catedrala Neamului” sa devina in totalitate scoala pentru copiii defavorizati, camin pt. batranii fara ajutor si spital social – administrarea si costurile sa fie in sarcina Bisericii Romane(B.O.R).
 32. Anularea subventiilor de la buget catre cultele religioase.
 Voi vota cu cel care stie sa raspunda asteptarilor mele. Daca cineva considera ca ceea ce am scris mai sus, contravine Constitutiei, legislatiei (multe legi fiind facute special pentru a servi intereselor clientelei politice), normelor europene, precizez ca asta va trebui sa faca cel care imi cere votul si care astfel se obliga: sa initieze legi, sa le corecteze pe cele gresite, sa gaseasca solutii, asa incat lucrurile sa functioneze in favoarea cetateanului.
Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. lazar buricel

  Sunt de acord cu aproape toate “propunerile” care, in principiu,sunt indreptatite.Numai ca “afara e zugravit gardul si inauntru e leopardul” !
  1.Cine si ce ii confera legitimitate de a se “intruchipa” in DIASPORA UNITA…”unei persoane plecate din tara acum 21 de ani(la varsta de 18 ani) ?Ce stie el despre realitatile din Romania??Doar ce spune mass media ?Si care mass media??Si cum isi permite sa emita judecati de valoare despre persoane pe care,nu numai ca nu le cunoaste,(nici n-ar avea cum),dar de care il despart ceva “ere” de cultura generala ??
  2.Diaspora asta a ta,d-le Sosu,sa vina sa-si ia “tara inapoi”,asa cum este lasata de voi cand ati fugit ca niste lasi(ca nu mai crede nimeni vrajeala cu”am plecat sa ne ajutam familia” )!!!!!!
  3.Spune-i,d-le Sosu,celui ce te “sponsorizeaza”,ca sa fiu bland,ca “nu mor caii cand vor cainii” !!Mai ales cand caiinii(ca tine) sunt bolnavi de J****E !!
  Astept sa fiu contactat pt detalii scl.Dixit ! Amin !

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei