Dezvoltarea localităților rurale din Caraș-Severin, la mila guvernanților

aa

În lipsa unor surse proprii de venit mai consistente, comuna Bolvașnița din Caraș-Severin se vede obligată să aștepte mila guvernanților. Aceștia promit zeci de milioane de euro pentru dezvoltarea proiectelor, dar în realitate nu sunt capabili să le finanțeze nici pe cele începute deja. Este și cazul acestei comune situate la poalele vestice ale Muntelui Mic. Patru proiecte stau în așteptarea finanțărilor, proiecte menite să îmbunătățească viața locuitorilor acestei zone.

„De doi ani de zile am depus un proiect de asfaltare a străzilor laterale din comună; l-am depus pe PNDL, dar nici acum nu am primit finanțare pentru el, în condițiile în care la noi încă se merge în cizme de cauciuc pentru a putea răzbate din noroaiele care cuprind ulițele satului după fiecare ploaie“ – a declarat pentru Reper 24, edilul comunei, Petru Mihăilescu. „Mai avem un proiect depus pe AFIR pentru reabilitarea căminului cultural din Vârciorova, încă unul pe GAL pentru căminul din Bolvașnița, care a primit aprobare dar stă pentru că nu există finanțare pentru el. Mai avem un proiect depus pentru amenajarea unui drum agricol, proiect ce are aceeași soartă ca și celelalte – lipsă finanțare“.

Petru Mihăilescu se plânge și de starea precară a drumului județean 508C care leagă satul Vârciorova de șoseaua principală: „E un drum plin de gropi, se circulă greu și riști să-ți rupi mașina. Am sesizat oficialitățile județene și ni s-a tot promis repararea lui; să vedem ce va fi în primăvara acestui an“ – a mai precizat primarul din Bolvașnița.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei