Deszăpezirea, un ghimpe în coasta lui Dunca! Peste 500 de mii de lei, pentru firma care va curăța drumurile județului!

dunca

Anul acesta mult așteptata zăpada nu va mai lua prin surprindere autoritățile, sau cel puțin așa ne asigură președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, care îi încurajează pe turiști să urce liniștiți cu mașinile pe munte chiar și în condiții de ninsoare.

În spatele pozitivismului privind accesul spre munte în condiții de iarnă stă însă un contract semnat cu o firmă de deszăpezire agreată de fosta administrație, spre dezamăgirea președintelui Dunca.

S-a semnat și contractul pentru deszăpezire la Muntele Mic. Din păcate, din punctul meu de vedere, cu aceeași firmă care acum primește o sumă foarte mare, de 500 de mii de roni fără TVA. Am încercat să facem niște economii în sensul  facturilor care vin la decontat, va trebui să ne asigurăm că nu va fi cazul să decontăm lucrări care nu vor fi făcute și sperăm să vină zăpadă să aibă de lucru și cei care trebuie să deszăpezească, adică sper să vină la Muntele Mic și la Semenic, să nu vină pe la Grădinari”, a declarat președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca.

Contractul de deszăpezire a fost scos la licitație de fostul director de la Drumuri Județene, Gabriel Stika, înainte ca acesta să își dea demisia. Chiar dacă pe ultima sută de metri o altă firmă, agreată de Romeo Dunca, a venit cu o ofertă de preț mai mică, aceasta a fost eliminată din competiție de către cei de la Drumuri Județene și chiar s-a ajuns în instanță.

S-a făcut o contestație, dar s-a pierdut contestația, apoi s-a ajuns în instanță, s-a pierdut în instanță și în momentul de față contractul este semnat cu firma inițială și așteptăm să se prezinte firma respectivă cu utilajele”, a explicat Romeo Dunca.

Președintele Consiliului Județean s-a arătat surprins de faptul că la licitație s-a prezentat o singură firmă, la o sumă așa de mare.

Mi se pare nepotrivit faptul că a fost un singur participant și că cel care a venit în ultimele două zile a fost eliminat, dar așa a fost făcut caietul de sarcini, frumos, constructiv, în așa fel încât a rămas o firmă care anul trecut a făcut același lucru pentru 350 de mii de lei și acum îl va face la fel, mai bine, sau mai rău, urmează să vedem, pentru 500 de mii de lei”, a mai declarat, oarecum resemnat, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Așadar, așteptăm să vedem cum vor decurge lucrurile în momentul în care iarna ne va aduce pe drumurile județului și ceva ninsoare.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Iancu

    Și Semenicul nu interesează? Azi nu era dat cu antiderapant deloc. De fapt nu se prea dă. Era un polei de numai. Fiecare cu ce îl doare.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei