Prima etapă a returului Ligii a IV-a a adus faţă în faţă duminică, 11 martie, pe Voinţa Lupac şi Viitorul Caransebeş, ocupantele primelor două locuri ale clasamentului, în ceea ce se anunţa şi a şi fost un meci demn de derby-ul campionatului, partida încheindu-se cu scorul de 3-2 în favoarea gazdelor.
Caransebeşenii au început mai bine, ei trecându-şi în cont şi primele faze periculoase, dar, deşi faultat clar, de două ori în două minute, în careul gazdelor, Dumitru nu l-a impresionat pe centralul Voina, care a lăsat de fiecare dată jocul să continue.
Totuşi, cei care au deschis scorul au fost băieţii lui Boşco Vişatovici, când, în minutul 9, în urma unei faze purtate pe partea stângă, mingea a ajuns la Mitru, care nu a stat mult pe gânduri şi a trimis un şut de la peste 30 de metri, balonul depăşindu-l pe portarul gugulan şi oprindu-se în plasă.
Oaspeţii puteau să egaleze în minutul 14, în urma unei acţiuni purtate de Stoichescu pe aripa dreaptă, acesta i-a pasat în careu lui Neagu, care a trimis la câţiva centimetri de stâlpul din dreapta al porţii apărate de Toader.
Peste doar două minute, centralul Dorin Voina a anulat un gol al lui Coviţ, dictând fault asupra lui Birăescu.
Caransebeşenii au egalat în minutul 19, când Bloju a obţinut o lovitură liberă de la 30 de metri, şutul nu foarte puternic, însă plasat, al lui Negrei, oprindu-se în vinclul drept al porţii lui Toader.
Gazdele au avut şi ele o fază periculoasă în minutul 40, când, în urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Coviţ, şutul acestuia, de la 14 metri, fiind parat de Birăescu.
Peste două minute, oaspeţii au beneficiat de un corner de pe partea stângă, centrarea lui Neagu fiind reluată cu capul de Mariţescu, de la 8 metri, puţin pe lângă stâlpul din stânga al porţii lui Toader.
În minutul 2 al prelungirilor, mingea a ajuns la Mitru, care a şutat din nou de la 30 de metri, la semiînălţime, învingându-l pentru a doua oară pe goal-keeper-ul gugulan.
În faza imediat următoare, Dumitru a insistat la o minge pe partea stângă, a centrat pe jos în careu, Toader a respins până la Mariţescu, iar acesta, de la 4 metri, a trimis cu latul în poartă, aducând egalarea pe tabela de marcaj.
La fel ca şi în prima repriză, chiar în debut, Dorin Voina le-a mai refuzat un penalty caransebeşenilor, în minutul 55, când Bloju a fost faultat limpede ca lumina zilei, din spate, la 10 metri de poarta gazdelor, iar centralul întâlnirii a lăsat jocul să curgă.
Gugulanii au mai avut o bună ocazie în minutul 60, când Negrei a executat un corner de pe dreapta, Toader a respins, Neagu a recuperat la 14 metri şi a şutat, însă portarul gazdelor a reuşit să respingă iarăşi balonul.
În minutul 68, Străin, angajat pe stânga, a centrat în careul caransebeşean, iar Coviţ a reluat, de la doar 6 metri, peste poarta lui Birăescu.
În minutul 70, Bloju a obţinut o lovitură liberă de la 25 de metri, execuţia lui Neagu fiind deviată de zid, iar mingea a ajuns la Stoichescu, care, de la doar 4 metri, a trimis puţin pe lângă stâlpul din stânga al porţii apărate de Toader.
Un moment important s-a petrecut în minutul 73, când Nicola a fost strivit în careul gazdelor, însă nici de această dată Dorin Voina nu a s-a obosit să acorde 11 metri, gest ce a stârnit mânia celor peste 50 de suporteri veniţi de la Caransebeş, care, până la sfârşitul meciului, au cântat „La puşcărie! Arbitrul, la puşcărie!”.
În minutul 77, în urma unui duel aerian, doi jucători, câte unul de la fiecare echipă, au rămas întinşi pe gazon, după ce şi-au dat cap în cap, centralul partidei, în loc să oprească faza, a lăsat-o să curgă, Străin a luat balonul şi a avansat pe aripa stângă, şutând pe jos de la limita careului, iar Birăescu, parcă hipnotizat, s-a uitat pur şi simplu cum mingea intră, pe lângă bară, în plasa propriei porţi, imediat după aceea goal-keeper-ul gugulan ieşind dintre buturişi solicitând înlocuirea sa cu Socaci.
În ultimul din cele patru minute de prelungire, Mihuţescu a trimis un şut-centrare de pe partea stângă, mingea a lovit pe interior stâlpul stâng al porţii lui Socaci şi a revenit în teren, fundaşii oaspeţi reuşind în cele din urmă să îndepărteze pericolul.
„În primul rând vreau să-mi felicit băieţii pentru efortul depus şi pentru caracterul de care au dat dovadă până la final. Am abordat meciul cu maximă seriozitate şi, per ansamblu, sunt mulţumit de victorie, pe de o parte, şi pe de altă parte, de jocul prestat. Azi s-au întâlnit două echipe bune, formaţiile de pe primele două locuri ale clasamentului, cu jucători de certă valoare în amândouă loturi, dar, fără falsă modestie, aş putea să spun că, spre final, şi pregătirea noastră s-a văzut, echipa oaspete căzând puţin după minutul 70. Nu ne considerăm încă echipa campioană, vom juca până la capăt toate meciurile aşa cum l-am jucat pe cel de azi, cu Caransebeşul, nu suntem câştigători până când nu se termină campionatul”, a declarat antrenorul gazdelor, Boşco Vişatovici.
Voinţa Lupac: F. Toader, M. Banac, M. Cheda, V. Marcu (min. 90+4, A. Matuschka), M. Krkelic (87, C. Epure), I. Mitru (58, L. Străin), R. Mezin, C. Oncică, B. Bărbulescu, Al. Coviţ (84, D. Mihuţescu), I. Tîrbăţ; rezerve: D. Popescu, Al. Nicola, D. Gliguţă. Antrenor, Boşco Vişatovici.
Viitorul Caransebeş: C. Birăescu (78, D. Socaci), M. Mariţescu, Gh. Valuşescu (52, N. Imbre), G. Negrei, C. Bloju, R. Covăsală, Al. Dumitru (67, Al. Nicola), P. Stoichescu, A. Neagu, O. Bălan, D. Şandru (82, Al. Avramovici); rezerve: Al. Ciucur, C. Nicoară, B. Gulea. Antrenor, Ion Bica.
A arbitrat la centru Dorin Voina, din Reşiţa, asistat la cele două linii de Raul Ghiciulescu şi Alin Botaş, ambii din Timişoara.
Observatori: Marius Popescu, Petru Herghelegiu.
Cosmin VLAD