Deputat Ion Mocioalcă: „La Caransebeș, Pro România nu va merge pe mâna unui independent!”

Ion Mocioalcă Pro Romania candidtura independent Caransebes

Preconizatele alegeri locale pun la grea încercare decizia politicului în această perioadă, partidele fiind, mai mult ca niciodată, extrem de atente în privința desemnării candidaților pentru funcțiile de primari, dar și în ceea ce vor însemna listele de consilieri locali. Pentru că, așa cum s-a putut urmări chiar în mandatul legislativ curent, surprizele pot apărea în orice moment. Dacă în alte orașe și comune din Caraș-Severin anumite bătălii electorale par de pe-acum tranșate, nu la fel se întâmplă și la Caransebeș, acolo unde predictibilitatea legată de viitorul edil al orașului de pe Timiș și Sebeș este departe de a fi o certitudine.

În vreme ce liberalii sunt frământați în privința numelui candidatului, cu un PSD care anunță de mai bine de un an aceeași veșnică tripletă Iova-Schinteie-Bogdea (ordinea e aleatorie), și un PMP speculant, care și-a oferit sprijinul „independentului” primar în exercițiu al gugulanilor Felix Borcean, liderul PRO România, deputatul Ion Mocioalcă, este mult mai tranșant atunci când vine vorba de viitorul candidat, fără a lăsa loc de interpretări.

Este foarte posibil ca PRO România să aibă un candidat propriu la Caransebeș și o listă consistentă de consilieri pe care îi vom avea la nivelul forului decizional municipal. Suntem îndreptățiți să gândim așa pentru că la alegerile europarlamentare am obținut un scor bun, de 15 %, cu un partid nou pe eșicherul politic și cu o echipă de campanie absolut nouă la Caransebeș iar echipa nou creată, din punctul meu de vedere, poate crește frumos. Dat fiind faptul că nu avem nicio alianță politică în acest moment, vă spun că noi, PRO România nu vom susține un candidat independent, indiferent cum se numește acesta”, a ținut să puncteze secretarul general PRO România, cu trimitere la susținerea pe care președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Mihai Popovici și-a manifestat-o pentru actualul primar al Caransebeșului. Întrebat despre nominalizatul PRO România pentru funcția de primar al Caransebeșului, Mocioalcă nu a dorit să devoaleze numele candidatului pregătit să intre în luptă din partea partidului condus de fostul premier Victor Ponta.

Reper 24 a dorit să mai afle de la deputatul Ion Mocioalcă cum interpretează acesta sprijinul conferit de Mișcarea Populară lui Felix Borcean, în perspectiva viitoarelor alegeri din septembrie: „Apreciez faptul că alte partide, care nu au organizații în Caransebeș la fel de puternice ca PRO România, au ales să susțină un independent. Și mi se pare firesc acest lucru, dacă mă gândesc că PMP nu are organizație la Caransebeș. Într-o logică simplă și firească, categoric nu Felix Borcean s-a lipit de PMP, ci PMP s-a lipit de Felix Borcean, în speranța unui rezultat mai bun”.

Și astfel s-au spulberat poveștile legate de „larga” susținere a cărui beneficiar ar fi actualul primar al Caransebeșului, candidat independent la alegerile locale din 27 septembrie. Asta în cazul în care specialistul în monolog pe Facebook, Felix Borcean nu va face o surpriză de proporții și va semna adeziunea, în viitorul nu prea îndepărtat (nu-i mai permite timpul să facă piruete!) la PRO România.

Într-o altă ordine de idei, secretarul general PRO România la nivel național afirmă că la nivel județean se poartă tratative cu organizația județeană PSD Caraș-Severin în vederea realizării unei alianțe. „Evident, tratativele nu sunt finalizate, altfel am fi anunțat acest lucru cu surle și trâmbițe”, a ținut să transmită cu umorul său caracteristic, de care n-a dus lipsă niciodată, Ion Mocioalcă.

Cezar DRAGOMAN

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. vasile

    cel mai mare hot din caras severin in ultimii 30 de ani. pe deasupra mai e si un prost fara margini

  2. Lucia

    Singurul politician din Caras-Sev. rămas in PICIOARE după 30 ani.
    Deci dovedeste stabilitate morală,politică si spirituală….a ajutat cu MULTE fonduri Patriarhia,Protopiatele din Caras-Severin..
    întrebati PREOTII…

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei