Demisie în cadrul universității reșițene! Ileana Rotaru aduce acuze grave conducerii UEM!

Ileana Rotaru aduce acuze

Profesorul Ileana Rotaru,  care a fost în centrul atenției în urmă cu câteva luni, după ce a adresat o scrisoare deschisă conducerii Universității Eftmie Murgu din Reșița, a decis să părăsească universitatea de învățământ superior din municipiul de pe Bârzava. Roratu a hotărât să își dea demisia, ea susținând că nu mai face față presiunilor constante la care este supusă în ultima perioadă. 

Ileana Rotaru a luat decizia de a demisiona, începând de astăzi, din calitatea de cadru didactic al Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa precum şi din Senatul UEM, Consiliul Facultăţii de Ştiinţe Sociale şi Consiliul Departamentului de Ştiinţe Sociale. Aceasta explică că decizia sa a avut ca fundament două considerente majore:

 „1. contextual:   ameninţarea mea de către proaspătul decan al FSS cu sesizarea conducerii UEM în vederea cercetării mele disciplinare pentru refuzul meu de a participa la programul de vizite în licee al UEM în vederea  atragerii de noi studenţi, în contradicţie cu sancţionarea mea cu avertisment scris de către Comisia de Etică a UEM pentru prejudiciul de imagine adus UEM (la sesizarea fostului Rector, actual Preşedinte al Senatului UEM), conform Raportului pe anul 2015 al Comisiei de Etică. Am refuzat acest lucru deoarece nu doresc să fac parte din echipa de „majorete” (citat din Preşedintele Senatului UEM Reşiţa, la una din şedinţele Senatului UEM). Consider că dacă dl. Decan, în calitate de absolvent al programului educaţie fizică şi sport apreciază programul „majoretelor”, acest apelativ nu se pretează, totuşi, mediului academic şi spiritului colegial pentru cei care sunt puşi într-o situaţie asemănătoare cu a mea. Un asemenea program de promovare are la bază alte principii bazate pe onoare, sinceritate, încredere şi voluntariat. Este un afront adus colegilor mei, dar şi elevilor din licee. 

2.general: situaţia extremă a UEM Reşiţa (lipsa de profesionalism, starea financiară, lipsa de transparenţă), precum şi presiunea continuă şi constantă la care sunt supusă în ultimii ani, prin diferite forme şi persoane pe care nu le consider demne de mediul academic”.

În plus, Ileana Rotaru, cea care a afirma anul trecut că universitatea reșițeană încă funcționează pe baza devizei „înghite și taci”, afirmă că atât activitatea sa didactică şi ştiinţifică cât și sănătatea sa sunt periclitate în cadrul universității reșițene. „Prin urmare consider că încetarea raporturilor mele de muncă cu UEM Reşiţa este necesară şi probabil, binevenită pentru unii”, adaugă Rotaru, care într-un final își exprimă speranța ca învăţământul superior reşiţean să îşi redobândească renumele de altă dată printr-o restructurare profundă şi sinceră.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

13 Comentarii

  1. Daniel Micuci

   Trebuie exterminati Psd-isti astia corupti care au terminat de muls Resita si au “badijonat” drumurile din Resita cu firmele ” apropiatilor”.

 1. Student

  Stimați cititori si viitori comentatori, doresc sa precizez ca școala nu este pentru toți iar din aceasta universitate au ieșit oameni de valoare care fac cinste atât in Europa cât si in lume ! Trebuie ca lucrurile sa se reorganizeze, politicul si incompetenta sa dispară si lucrurile se vor limpezi de la sine ! Trebuie sa fim mândri ca încă mai avem o universitate in oraș ! Doresc succes in activitatea universitară tuturor profesorilor care chiar profesează in acest monument reșițean ! Dumnezeu sa va si sa ne ajute !

  1. BAZINGA

   “”MONUMENT RESITEAN”‘?WOW!!Ce fel de monument?Ce reprezinta acest “”monument”‘?Usor e sa folositi cuvinte asa pompoase,solemne si prea mari,care nu au acoperire,ci doar sporesc ridicolul situatiei!PAROL!

 2. Esti o mare mincinoasa

  Doamna Rotaru mergeti linistita si cautati in camara si in beci si o sa constatati ca sunt pline cu icre negre toate cumparate din afacerile cinstite ale sotului cu NAIDAN VICTOR din contracte de publicitate culese din sutele de hectare concesionate sau cumparate cinstit SAU cand mulgeti oile cumparate cinstit . Cati banii ati incasat la firma sotului din contracte cu STATUL ROMAN SI CAM CATE KG DE ICRE SE PUTEAU CUMPARA ????????

 3. BAZINGA

  Bucataria interna a celor de la Sorbonica,cu siguranta pute rau!Faptul ca isi spala in public rufele,nu le face conste absolut deloc,din contra!Ca niste “”fini intelectuali”‘ ce sunt,tristele personaje de acolo se ataca cum pot mai perfid si miselesc!Nu cunosc persoanele in cauza,dar sunt convins ca ce spune Madama asta vis-a-vis de noua si vechea conducere de la Sorbonica,este adevarat!Faptul ca in anul de gratie 2016,invatamantul asa zis superior resitean este zguduit din temelii de scandalurile bine stiute-mita,traficul de influenta,curvasaraiul,pilele, plus parodiile astea de alegeri a noii conduceri,etc…toate aceste lucruri au dus la serioasa decredibilizare a facultatii resitene care si asa era ciuruita si zob facuta de proasta-i reputatie!!Calitatea invatamantuluii de aici este bine cunoscuta,magariile imense ce s-au facut,se fac si se vor face in continuare la toate nivelurile ,toate acestea se potrivesc la fix cu expresia””inghite si taci”” legata de ce se intampla pe-acolo!In disperarea lor,oamenii de la UEM ametesc amaratii de liceeni resiteni cu promisiuni desarte,legate de “‘calitatea”‘ deosebita a actului educational academic de la lacasul de”” invatamant supersonic”” de la Sorbonica!Sa fim seriosi!Decat sa faci o scoala de doi bani aici,mai bine faci una ca lumea la Timisoara,sau nu mai faci deloc!Ce se face la UEM este un simulacru de invatamant asa zis superior,sa fim seriosi!!Acuzele legate de Madam Rotaru(care n-o fi nici ea usa de biserica),trebuie dovedite de ESTI O MARE MINCINOASA,oricine poate acuza pe oricine sub protectia anonimatului!Trist,jalnic,patetig,sinistru,grotesc!Intr-un cuvant-UEM-adica UNIVESRITATEA EFTIMIE MURGU-RESITA!

  1. Ionica

   Vorbiti in cunostinta de cauza sau ca romanul priceput la toate?
   Poate nu ar fi rau sa treceti pragul universitatii.

  2. Student

   Domnule ( doamna ) Bazinga, cu tot respectul dar parca ați dori distrugerea universității cu tot ce mai exista ! Părinții mei au terminat aici ! Chiar si eu ! Toți suntem bine si trăim din ceea ce am învățat ! V-am spus cine vrea sa învețe ajunge departe cine nu, se va vedea in viața de zi cu zi … Sa fim toleranți si sa speram ca va fi bine, pentru binele orașului ! Mulțumesc !

 4. Alina

  E trist ce se întâmplă…. pentru ceea ce înseamnă învățământ universitar în Reșița…. Se știe ( acum ) și la nivel național cum se face ” școală ” la această instituție de ” învățământ superior “…. DNA-ul a demonstrat-o cu probe de necontestat…. În oraș se știa asta de mai multă vreme…. Din punctul meu de vedere, studenti la Reșița își doresc să ajungă fie cei proveniți din familii foarte sărace, fie cei trecuți de prima tinerețe și au nevoie de o diplomă, să spună și ei că sunt intelectuali, măcar pe hârtie, dacă altfel, nu…. fie cei care la universitățile din Timișoara nu ar face față pentru că e greu să-nveți…. Pentru a susține această afirmație, n-ar fi rău să analizați de la ce școli provin studenții înscriși aici…. și ce note au luat la BAC :).

  1. BAZINGA

   Foarte bine punctat si perfect adevarat!Asa este!Cine vrea scoala serioasa,merge la Timisoara,cine vrea doar diploma,sa dea navala la Sorbonica!

  2. Andrei

   Mai Bazinca, tu chiar crezi ce spui? Stii cati tampiti studiază la Timișoara, doar ca au bani sa plece de acasă, sa stea prin cluburi si sa-si plătească examenele! Evident, sunt si copii buni, ca peste tot! Si la RESITA sunt studenti buni si unii chiar foarte buni, care obțin premii in competițiile naționale si internaționale, de foarte multe ori, clasându-se înaintea celor de la Timișoara sau alte universități. Nu stiu ce interes ai sa denigrezi universitatea din Resita, dar pot sa bănuiesc. Nu stiu daca esti reșițean sau nu, dar in mod sigur nu iubești acest oras! Nici viitorul lui! Reșițeni, fiti alaturi de universitatea voastra si de orașul vostru!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei