Decizie controversată privind deblocarea circulației pe strada Crișan din Reșița! Vezi ce reacție a stârnit în rândul părinților!

 

 

modelmic (1)

Vestea că în mai puțin de 2 săptămâni se va deschide circulația rutieră pe strada Crișan din Reșița a stârnit numeroase reacții ale oamenilor din zonă. Până acum, circulația cu mașinile pe această străduță din spatele Școlii Gimnaziale Nr.2 a fost blocată, iar azi angajați ai primăriei au fost văzuți înlăturând stâlpii care limitau accesul pe stradă.

Propunerea către Primăria Reșita ar fi venit, după cum aflăm de pe rețelele de socializare, de la un locuitor din zona Colonia Oltului, căruia deschiderea acestei străzi i-ar facilita accesul spre străzile principale. Reacțiile privind deblocarea străzii Crișan sunt pro și contra, mai ales că în zonă este o școală și pe acolo copiii puteau circula în siguranță.

Părinții susțin că pe strada Romanilor, cea din fața unității de învățământ, circulă foarte multe mașini, iar dimineața când copiii sunt aduși la școală, strada practic devine aglomerată și haotică, ceea ce pentru elevii care vin pe jos la școală, ar fi destul de periculos.

„Tocmai aia e problema! Că vin majoritatea părinților cu mașina până în fața școlii și se blochează strada Romanilor. Se parchează pe un sens, și dimineața și la prânz, e talmeș-balmeș acolo. În plus, este mai periculos printre blocuri să circule toate aceste mașini decât prin spatele curții școlii!”, a precizat Cosmin Măruță.

La replica privind deschiderea străzii a unui director din cadrul Primăriei Reșița, Daniel Călin, una dintre mame și-a expus punctul de vedere cu privire la riscurile care apar odată cu această decizie a administrației locale.

Oare pe noi ne-ați întrebat? Nu e Ok! În primul rând că era singură stradă pe unde nu trec mașini! Nu există trotuar! Nici loc pentru a face unul! Copiii nu mai au pe unde să treacă în siguranță! Eu zic că cea mai bună variantă ar fi să țină cont toți de semne,unde nu ai voie să oprești, nu oprești!
Poliția comunitară poate să stea câteva zile pe Romanilor, să facă ordine! Și zic eu că așa va fi mai bine. Strada Romanilor e stradă cu 2 sensuri, dar unul e ocupat abuziv! Încearcă așa prima dată și apoi mai vedem! Ceea ce vreți voi, chiar nu e ok, în primul rând pentru copii! Gândiți-vă că practic o să dispară și trotuarul de la intersecția cu Str. Independenței, pentru că mașinile o să iasă de pe “noua stradă” tăind astfel calea pietonilor. Nu trebuie să lăsăm copiii neapărat pe scările școlii. Acum sincer! Eu nu sunt de acord și sincer cred că mai mulți nu vor fi!”, a afirmat Alexandra Moica.

Cel care se bucură cel mai mult de ideea deschiderii accesului cu mașina pe strada Crișan din spatele școlii, același care ar fi făcut și „propunerea” către Primărie, crede că argumentele femeii sunt puerile și își susține părerea, chiar dacă este nou în zonă și nu cunoaște problemele cauzate de felul în care se circulă pe străzile din proximitatea Școlii Nr.2.

Sunt nou în zonă, și totuși era sa lovesc sau sa fiu lovit de 3 ori, pentru că accesul e aiurea înspre Romanilor către Independenței, din cauza mașinilor parcate. E drept că nici locatarii de pe Romanilor nu sunt vinovați că nu sunt locuri suficiente pentru toată lumea. În rest, argumentele tale mi se par puerile! Sunt 2 trotuare pe Romanilor, care le pot folosi atât copiii, cât și adulții. Problema cu vitezomanii e simplă…,. bumpere de viteze și gata…!”, declară Cosmin Măruță.

Contactat de Reper 24, primarul Municipiului Reșița, Ioan Popa, afirmă că lucrările au fost sistate și va fi analizată oportunitatea deciziei Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Reșița.

modelmic (1)

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. zero

  “Propunerea către Primăria Reșita ar fi venit, după cum aflăm de pe rețelele de socializare, de la un locuitor din zona Colonia Oltului”
  “Ioan Popa, afirmă că lucrările au fost sistate și va fi analizată oportunitatea deciziei Comisiei de Circulație din cadrul Primăriei Reșița.”

  Adică va fi analizat cumva şi oportunismul prin inoportunitate sistematică a “deciziilor” lui Marius D., cu “idei” provenite tot de pe undeva de prin Colonia Oltului? :)

 2. GRG

  Incercati sa veniti dimineata la ora 8 si la amiaza intre orele 12-14 si o sa va lamuriti. Totul se intampla din comoditate. Toti meltenii stau in masini pe trotuar pe avarii si isi asteapta odraslele. Sa nu cumva sa mergem pe jos cativa metri.

 3. GGii

  Mai nou meltenii blocheaza si Cuza.
  Parcheaza toti in fata intrarii din curte de la Universitate ca sa-si lase odraslele care nu pot sa se plimbe pe jos 50m si blocheaza Cuza pana la semafor la LTL.

 4. Id

  Strada s-a vrut să fie dechisă circulației de unii din primărie, care avînd copiii la școală nu îi pot lăsa la ușa scolii din mașină și s-au gândit s-ă dea drumu la circulație.

 5. MIHAI

  Până la construirea școlilor și spitalelor cu un acces rutier și locuri de parcare corespunzătoare, trebuie luat chiar și din curțile acestora măcar atât cât să se creeze un refugiu de oprire pentru mașini.

 6. MIHAI

  Cea mai caraghioasă blocare a unei străzi este cea cu baraca dintre Universitate și stopul de la Primărie, care a scos din circuitul comercial toată zona!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei