De luni 15 iunie se ridică o serie de restricții impuse din cauza pandemiei de coronavirus

a

Comitetul Național pentru Situații de Urgentă (CNSU) a hotărât ridicarea unor restricții impuse în urmă cu 3 luni, privind călătoriile în alte state și izolarea sau carantinarea după caz a persoanelor care se întorc din alte țări:

În baza propunerii Institutului Național de Sănătate Publică, se aprobă, începând cu data de 15.06.2020 ora 00:00, eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată de persoana în cauză, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparținătorii, după caz, pentru persoanele asimptomatice care vin în România din următoarele țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. Lista cu țările care fac obiectul prevederilor  se publică de Institutul Național de Sănătate Publică pe site-ul www.insp.gov.ro .

Lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare, se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări. (2) Lista actualizată va intra în vigoare la 24 ore de la momentul aprobării acesteia de către CNSU.

Situația epidemiologică din țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință/locația declarată, se monitorizează de către Institutul Național de Sănătate Publică, care, în cazul unei evoluții nefavorabile susținută pe o perioada de 14 zile, va propune CNSU eliminarea acestora din lista prevăzută la art.1“.

Prelungirea sau nu a stării de alertă în România va fi decisă la începutul săptămânii viitoare de Parlamentul României, după ce propunerea Guvernului va fi înaintată spre dezbatere și aprobare. La modul declarativ, majoritatea formațiunilor politice, cu excepția PNL sau arătat împotriva păstrării situației de alertă la nivelul întregii țări, chiar dacă numărul de îmbolnăviri a crescut în ultimele zile concomitent cu numărul testărilor efectuate.

Sursă foto:news.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. CG

    ”se ridică”…. s-or fi așezat greu, nu? ce de binecuvântări ne dați, nu mai putem de bine! oare cât vi se cuvine, cât ajunge și la voi, din pomana publică? ha?

  2. zero

    „se aprobă … eliminarea măsurilor de carantină/izolare la locuință … împreună cu colocatarii … din următoarele țări: … Slovacia, Slovenia și Ungaria.“.

    Ultima ţară eliminată din lista de carantină/izolare (împreună cu colocatarii) este Ungaria şi nu Austria.
    De ce oare? :)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei