„Dacă vrei să vezi Raiul pe Pământ, privește în ochii unui copil“ – deputat Marius Damian

md

Deputatul de Caraș-Severin Marius Damian s-a adresat ieri după-amiază, de la tribuna Camerei Deputaților, colegilor parlamentari, în cadrul unei declarații politice menite să marcheze în primul rând Ziua Copilului, sărbătorită în prima zi a acestei luni:

Domnule președinte, stimaţi colegi,

România sărbătorește Ziua Copilului pe data de 1 iunie și aș dori să profit de această ocazie să urez tuturor copiilor un călduros La Mulți Ani. Un citat celebru din Dostoievski spune așa: Dacă vrei să vezi Raiul pe Pământ, privește în ochii unui copil. Anul acesta am avut plăcerea și onoarea de a sărbători această zi specială la Oțelul Roșu, la invitația primarului Luca Mălăiescu, unde a fost organizat un eveniment ce a încântat sutele de copii cărășeni prezenți acolo, cu spectacole de teatru, filme pentru copii, cadouri și multă voie buna.

Este de datoria noastră, a tuturor, să facem tot ce ne stă în putință pentru protejarea copiilor. Ziua copilului nu este doar un motiv de sărbătoare, ci trebuie privită ca o ocazie în care să facem cunoscute problemele cu care se confruntă copii și să luăm măsuri pentru a combate abuzul, exploatarea și discriminarea copiilor de pretutindeni.
În calitate de membru al Comisiei pentru Învățământ a Camerei Deputaților, una dintre principalele mele preocupări o constituie accesul copiilor la educație.

Copiii din România se confruntă cu lipsa accesului la tehnologie, la echipamente și la internet, cu sărăcia din mediul rural și nu numai, cu lipsa accesului la cabinete medicale în școli și, având în vedere acest an pandemic în care școala a fost mai mult închisă, aș putea spune chiar cu lipsa accesului la educație. Este de datoria Guvernului României să ia toate măsurile necesare pentru ca elevii să participe fizic la școală, în condiții de siguranță.

Viitorul României depinde de protejarea și educația copiilor noștri.

La mulți ani tuturor copiilor“!

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei