Dacă statul doarme-n bocanci, românii din diaspora ajută SJUReșița

1

E binecunoscut faptul că Spitalul Județean de Urgență Reșița are conturile blocate ca urmare a unui management prost și foarte prost, practicat de-a lungul anilor de diverse beizadele politice numite pe criterii de apartenență la un partid sau altul. Acest lucru se resimte cu prisosință în calitatea actului medical, în lipsa unei aparaturi performante în multe din secțiile unității sanitare, în lipsa medicamentelor din farmacia spitalului dar și în mentalitatea unor cadre medicale.

2

Datoriile nu pot fi achitate peste noapte; achiziții nu se pot face cât ai bate din palme pentru că nu sunt bani; mentalitatea oamenilor se schimbă anevoios, după luni și ani de încercări și perseverențe. Noroc că există și români care nu stau să se gândească cine ar trebui să facă, care nu-și pun întrebări de genul „de ce nu face statul“, ori de ce să fac eu dacă nu mă fplosesc de serviciile acerstui spital.

3

Alina Stancovici – noul manager al unității sanitare reșițene, vorbește despre încă un gest de omenie făcut de data aceasta de un grup de români stabiliți în Danemarca:

Aseara, prin bunăvoința și interesul manifestat față de nevoile noastre, Asociația daneză Dansk Internațional Hjaelp și comunitatea românilor din Danemarca, prin intermedierea doamnei Emanuela Surdu, plecată acum mulți ani din România au donat, în pragul sărbătorilor, o cantitate impresionantaă de materiale sanitare piese de mobilier pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița, constând în lenjerii de pat, pijamale, dezinfectanti, noptiere, paturi, saltele cu huse impermeabile, lifturi pentru pacienți, toalete mobile, cărucioare, toate pentru o cauză nobilă: sănătatea semenilor aflați pe un pat de spital.

Gestul este cu atât mai frumos, cu cât niciunul dintre actorii implicați nu are legatura cu Reșița ori cu Banatul, semn că omenirea, macar o parte a ei, e salvată, însușindu-și lecția umanității, fie și de departe ori dintre străini.

4

Tirul, sosit târziu în noapte, cu întreaga donație, a fost descărcat și depozitat peste noapte la societatea TMK din Resita, care la rândul său, la fel ca și în alte dăți, a manifestat bunăvoința si deschidere pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița. La descărcarea în timp record au participat parte a angajaților spitalului, dar și voluntari ai Crucii Roșii. Prețuirea noastră tuturor“! – a mai afirmat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici.

5

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Nicu

    Frumos gest…cand consumatorilor de la Camera de Negustorie din Moroasa dupa consumul de tarie li-i se trezeau simturile…era adusa cate o “intzepata”…s.a.m.d. Hai simek.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei