Curg amenzile în Caraș-Severin! Peste 36.000 de sancțiuni contravenționale, aplicate de polițiști în 2019

modelmic

Peste 36.000 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii cărășeni în primele nouă luni ale anului, cu aproximativ 10% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Marea majoritate a acestora au fost aplicate conducătorilor auto care au depășit limita legală de viteză sau nu au purtat centura de siguranță. Valoarea totală a amenzilor se ridică la peste 11 milioane de lei.

În perioada ianuarie-septembrie 2019, polițiștii cărășeni au aplicat 36.621 de sancțiuni contravenționale, informează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin:

Astfel, din totalul sancțiunilor contravenționale, cea mai mare parte sunt sancțiuni contravenționale aplicate conform Ordonanței de urgență 195/2002 republicată, privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a contravențiilor aplicate la acest act normativ ridicându-se la aproximativ 8.811.000 lei.

Dintre abaterile prevăzute și sancționate în conformitate cu O.U.G 195/2002 republicată, majoritatea au fost săvârșite de conducători auto, aproape 29.000. În jur de 15.000 dintre aceștia depășind viteza maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, ceilalți 14.000 de conducători auto au fost sancționați pentru neportul centurii de siguranță – 3840 de persoane, nerespectarea regulilor privind depășirea – 920 de șoferi, folosirea telefonului mobil în timpul conducerii – 230 de persoane sancționate, precum și alte abateri”.

În aceeași perioadă, polițiștii au aplicat 510 sancțiuni în valoare totală de aproximativ 376.000 lei, pentru activități comerciale ilicite și contravenții silvice. Alte peste 3.000 de persoane au fost sancționate pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și a liniștii publice.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. zero

  “valoarea totală a contravențiilor aplicate la acest act normativ ridicându-se la aproximativ 8.811.000 lei.”

  Asta nu poate decât să îl bucure pe tăiţelu’ &, sunt venituri încasate fără nicio rectificare de buget, direct în “vistieria sa”, conform doctrinei liberale (banii şi duşmanii).
  Asta, peste taxele locale majorate cu 50% pe spinările Reşiţenilor.
  Drept recompensă, va oferi şi o primă celor din poliţie sau îi va pune la “abdomene” şi “flotări pe timp”, cu … prima pe dreapta?
  Dacă nu îi pune nimeni centura …

 2. Adi Nica

  Ma, Zero, tu chiar esti zero barat, altfel ai stii ca amenzile Politiei, nu vorbesc de Locala, nu intra in bugetul Primariei. Faptul ca tot ce face Taitelu iti sta in gat, asta o stim, ca esti neinformat( asa spui unuia care a e …neinformat), nu mai e o noutate. Dar atunci cand esti…berbec,la zodie…hi, hi,hi, esti incurabil de pr….!

  1. zero

   esti incurabil de pr….!

   Breee … Adi N., se vede că ai encefal de miliţian, altfel ai şti că:
   OG 2/2001, art.8 alin.(4) :
   “Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice în conformitate cu legislaţia în vigoare se fac venit integral la bugetele locale.”
   Bingo?

  1. zero

   Bingo!
   Deci: Poliţia se laudă în fapt că “i-a dăruit” lui tăiţelu’ suma de 8.811.000 lei, bani luaţi de la gura copiilor (altora).
   Gură unde (unii) poliţişti au pus (şi impus) suflatul în etilotester la copiii grav răniţi în accidente rutiere (Reşiţa, Oţelu Roşu …).
   Un copil a murit…
   Toată stima?

 3. Costa

  Domnilor de la Politia Rutiera,cand faceti niste filtre serioase in cartierul Muncitoresc pentru depistarea celor care conduc epave cu acte false sau expirate,fara RCA si ITP valabil.
  Poate mai temperati si taximetristii care circula pe trotuar si intorc frecvent pe linia. dubla continua in dreptul statiei de taxi…
  Personal,apreciez toate actiunile dumneavoastra insa cred ca e necesar sa mai diversificati putin tematica controalelor si sa fiti prezenti mai des in aceasta zona.Respect !

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei