Cumpărături la ușa persoanelor vulnerabile din 5 localități ale județului Caraș-Severin

c

Din 30 aprilie, persoanele în vârstă sau nedeplasabile pot apela voluntarii „Cumpărături la ușa ta” și în localitățile: Reșița, Bocșa, Vermeș, Lupac și Carașova. Cărășenii care au cea mai mare nevoie să rămână acasă în această perioadă pot primi alimente, produse de igienă și chiar medicamentele necesare fără să părăsească siguranța propriului domiciliu.

Disponibil până acum doar în București și Ilfov, „Cumpărături la ușa ta” este o inițiativă civică a Geeks for Democracy, la care s-au alăturat și alți parteneri, de care au beneficiat deja peste o mie de familii și persoane cu vulnerabilitate crescută în fața coronavirusului.

Imediat cum am auzit de inițiativa colegilor mei din țară, am efectuat demersurile necesare pentru a implementa și în județul nostru acest proiect în care ne punem la dispoziție autoturismele și timpul liber pentru întrajutorarea semenilor noștri predispuși acum mai mult ca oricând. Solidaritatea, cooperarea sunt singurele soluții să ieșim cu toții cât se poate de bine din această grea încercare. Ne bucurăm că putem astfel ajuta cât mai multe persoane în vârstă, cu dizabilități sau alte afecțiuni, familii monoparentale, care au foarte mare nevoie de sprijin în contextul Covid19” – Daniel Toma, coordonatorul proiectului Cumpărături la ușa ta la nivelul județului Caraș-Severin.

Doritorii sună la numărul unic 0727 03 03 03, zilnic între orele 8:00 și 21:00, iar apelul lor este preluat de voluntarii care le livrează rapid produsele. Livrarea este gratuită – persoanele vulnerabile achită doar costul cumpărăturilor, conform bonului de casă.

Voluntarii din proiect respectă cu strictețe recomandările de prevenție și sunt echipați corespunzător – mască, mănuși, dezinfectant – iar contactul cu persoanele vulnerabile este minim. De asemenea, alimentele perisabile și neperisabile livrate, precum și produsele de igienă sunt pregătite în pachete înainte să ajungă ”la raft” și preluate din spații special amenajate, în așa fel încât interacțiunea livratorilor și timpul petrecut de aceștia în magazine este scăzut.

Dacă știți sau faceți parte dintr-o inițiativă similară din alte localități decât cele acoperite deja, cei de la Geeks for Democracy vă pun la dispoziție sistemul deja testat, dispeceratul și parteneriatul cu lanțurile de magazinele Kaufland și Selgros, ceea ce înseamnă că sunt disponibile pachete gata pregătite care pot fi livrate rapid și eficient către beneficiari.

Dacă știți posibili beneficiari: persoane în vârstă, cu dizabilități sau alte afecțiuni, familii monoparentale care au nevoie de ajutor, precum și persoane care nu-și pot permite produse de strictă necesitate, povestiți-le despre Cumpărături la ușa ta și contactați voluntarii la cumparaturi@g4d.ro.

Mai multe informații pe https://g4d.ro/cumparaturi/ și la Daniel Toma – Coordonator Județean CS- 0724023373

IMG-20200430-WA0001

foto: Inguam Photos

 

Lorena POENARU 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei