Cu pensula, la Zoo! 35 de liceeni inimoși au dat exemplu de implicare în viața comunității

modelmic

Un grup de tineri de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița au luat cu asalt Grădina Zoologică „Ioan Crișan” din Reșița, cu un scop total diferit de cel al vizitatorilor obișnuiți. Înarmați cu pensule și vopsea, însoțiți și susținuți de profesorii Nicolae Chiosa și Ovidiu Bădescu, liceenii s-au pus pe amenajat locul de joacă din incintă.

Copiii au fost foarte încântați de propunerea dascălilor lor privind această acțiune de voluntariat, la care s-au alăturat în cele din urmă 35 de elevi, deși era nevoie de jumătate dintre ei.

modelmic

„În acțiune s-au implicat elevi de liceu de la Colegiul Național „Traian Lalescu” ce fac parte și din Centrul de tineret „Mesagerii Unității”, pentru că după tabăra din vară și proiectele pe care noi le derulăm, dorința lor a fost să ne implicăm cât mai mult și în viața comunității. Este un prim pas spre un astfel de proiect, urmează și altele, ei fiind deschiși la orice inițiativă. Au fost foarte încântați de această acțiune și doresc și pe mai departe să se implice în astfel de proiecte. Am fost împreună cu domnul profesor Bădescu, care este și diriginte la o clasă de-a IX și așa am încercat să îi mobilizăm și pe „boboci” în acțiunea noastră, alături de colegii lor mai mari. Mădălina Rădoi împreună cu Mădălina Chiosa le-au oferit copiilor, din partea primăriei, câte o înghețată și sucuri. A fost o acțiune așa, de suflet!”, ne-a mărturisit profesorul Nicolae Chiosa.

modelmic

Primăria le-a pus la dispoziție tinerilor inimoși materialele necesare pentru recondiționarea locului de joacă de la Grădina Zoologică, copiii fiind ajutați în tot acest demers de angajații grădinii zoologice, de reprezentantul Primăriei, Mădălina Rădoi și de consilierul local Mădălina Chiosa, elevii implicându-se cu voia bună, mâna de lucru și o mare dorință de a face ceva pentru alți copii.

Să fie încă vacanţă, să te trezeşti cu atâţia voluntari care şi-au dorit să vopsească locul de joacă de la Grădina Zoologică Reșița, ce început de an şcolar poate fi mai frumos pentru noi, profesorii! Să aveţi cu toţii sufletul plin de frumuseţea acestor copii, şi să vă bucuraţi de frumuseţea din jurul vostru, aşa cum azi, împreună cu mine au făcut-o Nicu Chiosa, Chiosa Mădălina și mădă Rădoi!”, a spus profesorul Ovidiu Bădescu.

modelmic

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei