Cu caleașca și trenulețul în căutarea frumuseților de la poalele Munților Domogled!

 

 

 

herr

Stațiunea de pe Valea Cernei începe să revină la viață, restricțiile impuse de pandemie paralizând până acum turismul. Odată cu noua etapă de relaxare, din 15 iunie, vor fi reluate mai toate activitățile din stațiune, inclusiv serviciul de transport pentru agrement. Obiectivele de patrimoniu cultural și natural pot fi admirate din caleașca trasă de cai, turiștii putându-se deplasa prin stațiune cu acest mijloc de transport arhaic, sau pot merge de la un obiectiv la altul cu ajutorul unui trenuleț pe roți.

Edilul din stațiune, Cristian Miclău a precizat că încă de anul trecut o firmă privată a căștigat licența pentru a efectua serviciul de transport cu trenulețul pe un traseu bine stabilit în Băile Herculane.

Probabil după 15 iunie o să fie reluat transportul cu trenulețul, dar cu condiția să găsim și șofer care să aibă categoria B. Va fi un trenuleț care va merge pe traseul zona de hoteluri – UGSR- 7 Izvoare și retur.

tren

 

A fost făcută o hotărâre de consiliu local anul trecut în care s-au aprobat 2 licențe pe traseu și am înființat transportul cu trenulețul. E un transportator privat, noi am făcut demersurile pentru a aduce trenulețul în stațiune și turiștii să se bucure de călătorie cu un astfel de mijloc de agrement”, a declarat primarul Cristian Miclău.

De asemenea, turiștii care ajung în Băile Herculane cu trenul CFR pot vizita stațiunea sau pot ajunge la bazinele cu apă de la 7 Izvoare folosind un mijloc de transport inedit și elegant – trăsura cu cai.

S-a aprobat și un traseu pentru calești cu cai, începând de la Gară până la 7 Izvoare, pentru a veni în sprijinul turiștilor și localnicilor care doresc să călătorească cu acest mijloc de transport.

În oraș există un centru de echitație și în urma solicitării lor am făcut hotărârea de consiliu, am stabilit atunci și traseul și modalitatea de transport. Primele curse au fost făcute la sărbătorile de iarnă.

 

Datorită restricțiilor impuse de COVID, și-au suspendat activitatea. Să se mai relaxeze puțin condițiile și vom da drumul la acest gen de transport. Vor fi în jur de 5-6 calești. A fost aprobat și un regulament pentru că trebuie să respecte niște timpi de odihnă pentru cai”, a mai declarat primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău.

caleasca

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Gîrboan Traian

    Țigănie și kitsch-uri. Să vedem cum o să treacă trenulețele prin coșmarul șoferilor din zona 7Izvoare?

  2. Romeo Mănică

    Pe aripile vântului în caleașcă ? Presupun că parcul nu deține doar calești…imperiale. Există și vehicule normale, de culoare neagră, tradiționale acestei gări până-n anii *60. S-ar da-n caleașcă și oamenii obișnuiți.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei