Copilul tău este în deplină siguranță, atunci când nu se află lângă tine?

 

modelmic

Traficul de persoane, tragediile de pe șosele, în care sunt implicați copii, consumul de droguri, bullying-ul sunt realități care ne-au îngrozit pe toți în ultima perioadă, mai ales prin creșterea numărului victimelor. Cei responsabili cu sporirea  gradului de sigurnață în rândul copiilor noștri, în mod special acum că a început școala și ore bune din timpul lor le petrec în instituțiiile de învățământ, au conceput mesaje speciale pentru ei.

Așa se face că pe parcursul acestei săptămâni în școli, printre elevi, au fost prezenți polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și cadre ale Agenției Naționale Antidrog (C.P.E.C.A.) din județul Caraș-Severin, unde oaspeții în uniformă au desfășurat activități menite să crească gradul de siguranță, în cadrul Campaniei naționale #10PENTRUSIGURANȚĂ.

Echipele mixte din cadrul structurilor teritoriale ale MAI din județ s-au deplasat în unitățile de învățământ din localitățile Reșița, Bozovici, Măureni, Bocșa, Coronini și Pojejena, unde au avut întâlniri cu peste 1.000 de elevi, părinți și cadre didactice.

În cadrul întâlnirilor organizate au fost abordate teme de actualitate, precum: prevenirea actelor de violență în școli, traficul de persoane, siguranța rutieră, pericolul consumului de substanțe interzise, bullying-ul sau utilizarea rețelelor de socializare în siguranță, în cadrul cărora au fost transmise mesaje preventive special concepute.

De asemenea, în școli au fost organizate acțiuni de simulare a evacuăii în caz de incendiu, participanții fiind instruiți cu privire la regulile de comportare în caz de cutremur,incendiu și inundație.

Totodată, cu ocazia Zilei Porților Deschise, pompierii cărășeni au continuat activitățile informativ-preventive de instruire a populației cu privire la modul de acțiune în situații de urgență”, a transmis IPJ Caraș-Severin.

În cadrul acestei ample Campanii naţionale, autorităţile şi structurile de ordine publică au întocmit un decalog al siguranţei pentru copii, care cuprinde cele 10 sfaturi/recomandări.

 

WhatsApp Image 2019-09-13 at 10.30.17 (1)

Aceste activităţi sunt doar un prim pas în ceea ce priveşte siguranţa elevilor și vor  continua pe toată perioada anului şcolar 2019-2020, spun autoritățile implicate în campanie.

Decalogul siguranței:

WhatsApp Image 2019-09-13 at 10.30.17

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei