Copil de 11 ani bătut în curtea Liceului Vuia până a căzut din picioare! „Nu mai da, că așa îl omori!”

copil

În ajunul zilei care celebrează inocența, puritatea, candoarea celei mai frumoase perioade din viața unui om, un copil de 11 ani a fost agresat verbal și bătut de alți copii de vârste apropiate lui, în curtea din spatele Liceului Teoretic Traian Vuia din Reșița.

Altercația ar fi pornit, se pare, de la niște poze de pe Instagram, copilul din Câlnic fiind lovit până a căzut la pământ, după ce a reușit să scape și să se refugieze în parcarea de lângă școală. La venirea poliției, copilul a început să implore cu lacrimi în ochi să îi facă orice lui, doar să nu afle mama, repetând obsesiv, tânguindu-se, aceeași propoziție: „nu vreau să știe mama”!

Deși, mărturisise că nu a inițiat altercația și din tot grupul de vreo 15 copii și adolescenți prezenți, a fost singurul care a luat bătaie, printre ei fiind și unul care striga „nu mai dați că așa îl omorâți!”, teama lui era alta…! Privindu-l în ochi, ai fi înțeles că era îngrozit de ideea că mama ar putea afla de incident, situație care ridică nenumărate semne de întrebare.

Redacția a cerut și un punct de vedere al poliției cu privire la bătaia de duminică: „Poliția a fost sesizată prin apelul 112 că în curtea Liceului Traian Vuia a avut loc o altercație între niște copii cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani. În urma deplasării la fața locului, polițiștii au stabilit că un minor l-ar fi lovit pe un alt minor de 11 ani. În acest caz s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și se continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor comiterii faptelor și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate”, a declarat pentru Reper24 purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, Alina Boeru.

Specialiștii trag un semnal de alarmă, violența în rândul copiilor ajungând la cote greu de gestionat.

Mulți copii au fost prinși captivi în mediul virtual, plin de violență, bullying, pornografie și de non-valori, unde pumnul și “banii lui tata”, rezolvă orice…
Desigur, problema de mai sus are și cauze mult mai profunde și particulare, dar tragem un semnal de alarmă asupra acestor forme grave de comportamente negative perpetuate în spațiu virtual, care s-au acutizat foarte mult de când cu blocarea copiilor în case și aruncarea lor în brațele tehnologiei și internetului care, în lipsa controlului parental, devine precum o bombă cu ceas pentru această generație…!”, a precizat coordonatorul Centrului de Tineret Moniom, care de ani de zile inițiază programe și tabere pentru copii și tineri, ce au ca teme centrale prevenirea comportamentelor deviante în rândul copiilor și tinerilor, preot Mihai Ciucur, alături de profesor Georgiana Ciucur.

 

Elena FRANȚ

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Lacucaracea

  Internetul este bun doar dacă este folosit în / pentru acest scop ( util în principal / în primul rând pentru a-ți dezvolta cultura generală și a evolua astfel ca și individ, prin asimilarea de noi cunoștințe și deprinderi-abilități ). Mizeriile acestea de ,, așa zise rețele de socializare ” sânt capcane deosebit de periculoase.Au găzduit și / sau creat până în prezent adevărați monștrii cu chip uman. Aici ,, își fac veacul…printre altele ” inclusiv O.C.M.P.R. ( sânt pline de infractori-interlopi ,, din diferite medii ” care-și disimulează adevăratul chip respectiv intențiile-scopurile ticăloase / mârșave ; formatori de opinie , instigatori , informatori s.a.m.d…,, dezmembrăminte ” ale caracatițelor securiștilor de serviciu ).

 2. vasile

  Oameni buni popa asta de la Moniom cu muieri-sa le stie pe toate , mai un pic il vedem si consilier local .

  1. ANA POPA

   ATAT DE MIC SI INSIGNIFIANT PIGMEU,CAND VEI AVEA INALTIMEA MORALA SA TE EXPRIMI LA ADRESA UNEI FETE BISERICESTI SI A UNEI FEMEI,CAND TE VEI RIDICA DIN NEGURA CARE TI-A CUPRINS CREIERUL,CAND VEI FACE PENTRU COPII,TINERI SI COMUNITATE MACAR UN SFERT DIN CATE AU FACUT,FAC SI VOR FACE PENTRU SEMENI CEI DOI OAMENI CU MAJUSCULA VEI CRESTE IN OCHII-TI INCHISI SI GOI,SECI CA SI TINE.

 3. zero

  “comportamente negative perpetuate în spațiu virtual, care s-au acutizat foarte mult de când cu blocarea copiilor în case și aruncarea lor în brațele tehnologiei … lipsa controlului parental”

  Aşa este, din păcate.
  Mulţumim … din inimă partidului!
  Mulţumim … din inimă partidului!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei