Conferință comună USR PLUS, pe Valea Cernei. „Carașul și Mehedințiul sunt județele uitate de toți politicienii!”

plus

Alianța USR PLUS a organizat la Băile Herculane o conferință comună USR PLUS Caraș-Severin și Mehedinți. Temele principale au fost: parteneriatul dintre cele două județe izolate de țară în ultimii 30 de ani, în vederea dezvoltării infrastructurii și demarării lucrărilor pentru Autostrada 6, dar și a proiectelor comune de dezvoltare turistică.
Au participat Daniel Trapșa, candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Băile Herculane, Laurențiu Ștefănescu și Andrei Plujar, candidații Alianței USR PLUS la Președinția Consiliului Județean Mehedinți, respectiv Caraș-Severin.

Conferința a fost deschisă de Daniel Trapșa: „Sunt plecat din România în anul 1994, am construit o carieră profesională în Franța, unde am familia, dar legăturile cu acest loc au fost neîntrerupte”. Echipa Alianței USR PLUS Băile Herculane are o viziune de dezvoltare locală în 10 puncte, care se referă, printre altele, la respectul față de cetățean și consultarea acestuia, digitalizare, orientarea bugetului local către investiții, dezvoltarea turismului, o viață culturală și sportivă activă, parteneriate de dezvoltare împreună cu comunele limitrofe, educația și sănătatea definite ca priorități majore ale localității.

Laurențiu Ștefănescu, candidat la CJ Mehedinți, a declarat: „Este aici o regiune de interferență culturală, partea de vest a Mehedințiului și de est a Carașului, în care se pot dezvolta proiecte importante, care vor da un nou start, vor revitaliza această zonă, văduvită de administrații corupte și incapabile să țină trena unei dezvoltări sustenabile. Avem un Herculane, una dintre cele mai celebre stațiuni de altădată, astăzi ajunsă o ruină din pricina hoțiilor și a unei mafii transpartinice care au căpușat administrația locală”. Laurențiu Ștefănescu a precizat de asemenea că „avem o viziune comună, centrată în cel puțin două direcții: avem ca și limită comună Dunărea, cea mai importantă magistrală fluvială din Europa pe care județele noastre nu au exploatat-o niciodată. Atât Mehedințiul, cât și Carașul are nevoie de porturi turistice în care să putem dezvolta un turism de calitate și care să ofere oamenilor locului noi oportunități de afaceri și de trai. Un alt proiect comun pe care noi l-am readus în prim plan este Autostrada 6. Ar putea fi una dintre cele mai importante oportunități pe care am avea-o în ambele județe, deoarece, după cum știți, o autostradă crează locuri de muncă, oportunități de afaceri, investiții străine și multe altele”.

Andrei Plujar, candidat la CJ Caraș-Severin, menționează: „Cu siguranță, Dan Trapșa, așa cum eu îl cunosc, este omul potrivit pentru a reuși să refacă din Băile Herculane perla turismului românesc, pentru că Băile Herculane, asemenea stațiunii Karlovy Vary, poate să devină un loc cu care să ne mândrim pe viitor. Împreună cu colegii noștri de la Mehedinți am hotărât să ne luăm soarta în propriile mâini, nu mai așteptăm guvernul sau parlamentul să își arunce privirea și către această regiune uitată de toate guvernările postdecembriste.

Atât Carașul, cât și Mehedințiul au fost județele uitate de către toți politicienii și cu cele mai puține investiții publice. Am rămas izolați față de toate proiectele de infrastructură majoră. Astăzi, avem posibilitatea folosind fondurile europene să construim proiecte de infrastructură majoră și ne dorim să facem un parteneriat pentru Autostrada 6. OUG 88 și 101 din 2020 ne permite să facem proiecte de infrastructura mare, apă, canal și de gaz. Iată că că noi avem oportunitatea să depunem proiectul de finanțare pentru A 6 care este vitală pentru dezvoltarea celor două județe și pentru a scoate cele două județe din izolare”.

 

Redacția 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    „Carașul și Mehedințiul sunt județele uitate de toți politicienii!”

    Din cauza invaziei cărăşenilor în Mehedinţi sau invers? :)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei