Conducătorii auto, arși la buzunar! Peste 600 de sancțiuni au fost aplicate în Caraș-Severin!

modelmic

 

Peste 600 de amenzi contravenționale au fost aplicate de polițiștii rutieri cărășeni pe parcursul săptămânii trecute. În vizor s-au aflat conducătorii auto care nu respectă limita legală de viteză, una din principala cauză a producerii accidentelor de circulație de pe raza județului.

În vederea asigurării unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la trafic, pe parcursul săptămânii precedente, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil din teritoriu au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere”,  se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Astfel, în perioada menționată, ca urmare a neregulilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 643 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 185.500 de lei. Totodată, ca urmare a celor constatate, au fost reținute 47 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare.

Acționând pentru respectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, polițiștii au depistat în ziua de 13 iulie, doi conducători auto care circulau cu viteza de 144, respectiv 169 km/h. Ambii au fost sancționați contravențional și s-a luat măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule, pentru 90 de zile”, informează reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate pe raza județului, polițiștii au constatat și infracțiuni la regimul rutier. Doi tineri de 25 și 28 de ani au fost depistați în trafic de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Caransebeș, în timp ce conduceau mopede neînmatriculate, fără a deține permise de conducere. În ambele cazuri, au fost întocmite dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Chitescu Dragan-Bogdan

    ok.dar pe cei care dorm pe drumuri si merg pe ruta Bocsa -Resita si retur cu 50 km/h,cand limita este de 70km /h si incurca circulatia facand cozi interminabile dupa ei,pe astia nu-i amendeaza politia rutiera?de ce nu se spune ca ei sunt adevarata cauza a producerii accidentelor?eu nu incurajez viteza dar traim in sec.vitezei si nu ai cum sa mergi intre localitati cu 50 pe ora cand este doar o banda de deplasare pe sens.la noi exista doar in codul rutier indicatoare de viteza minima obligatorie,dar pe sosele eu inca nu am vazut asa ceva.despre carute ce sa mai vorbesc?sunt intrerzise pe DN din anul 2006 dar ele continua sa umble nestingherite pe DN,fara ca politia sa le vada si sa le faca ceva.dar radare stiu sa puna pe sosele si sa stea la vanatoare.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei