Concert Vama și foc de artificii! În această sâmbătă, în centrul Reșiței!

vama

Evenimentele organizate la Reșița pentru marcarea celor 250 de ani de industrie continuă la finalul acestei săptămâni cu un concert și un foc de artificii. Sâmbătă, 3 iulie, reșițenii sunt așteptați în centrul civic al orașului, începând cu ora 20:30, pentru un program cu totul special, care va culmina cu un concert al trupei Vama și un foc de artificii.

Avem în 3 iulie, un concert Vama, care va fi prefațat de trupa lui Cristi Iakab. Vom avea un foc de artificii mare și frumos la lăsarea întunericului, prin care vrem să punctăm această aniversare – 250 de ani de foc nestins la Reșița. Este un lucru important pe care trebuie să îl ținem minte, să îl ducem înainte și generațiile care urmează să poarte același respect pe care îl purtăm noi înaintașilor noștri. Concertul va avea loc în centrul civic, intrarea este liberă și sperăm să avem cât mai mulți participanți”, a anunțat primarul Ioan Popa.

PROGRAM- 20:30 – 23:40

– FILM DOCUMENTAR – REȘIȚA 250

– CRISTI IAKAB & THE ROAD BAND

– CIRC DISCRET – spectacol de acrobație cu flacără vie

– VAMA

– FOC DE ARTIFICII

209605474_2583805045260456_8366672716172711397_n

Festivalul Etnica, un real succes!

Primarul reșițean a făcut referire și la festivalul Etnica derulat zilele trecute în Parcul Tricolorului. Evenimentul a fost un succes a precizat edilul, care speră ca festivalul să crească de la an la an și să devină o tradiție la Reșița:

Este o idee care ne-a venit la începutul anului, mie personal mi-a venit în momentul în care am văzut Ravensca și îi sfătuiesc pe toți bănățenii din Banatul de Munte să meargă să vadă satele cehești din Clisura Dunării. Pentru mine a fost un șoc, o bucurie și în același timp o dezamăgire că abia atât de târziu am reușit să descopăr aceste peisaje, le-am descoperit cu ajutorul bicicletei electrice cu care am ajuns acolo și cred că multietnicitatea Banatului de munte este un patrimoniu care este la îndemână, poate fi pus în valoare imediată fără investiții mari, doar printr-o mediatizare corectă.

Vreau ca acest festival să crească în fiecare an, vreau ca în anii următori să implicăm mai mult ambasade, consulate, astfel încât să aducă virtuozi ai folclorului lor din țările de baștină, să ne aducă tradiții culinare cât mai multe, să vedem ce obiceiuri sunt în zonele respective. Dar una peste alta, prima ediție a fost un succes și publicul a fost foarte încântat de acest festival”.

Seria de evenimente 250 de ani de foc nestins va continua și în luna august, perioadă în care în mod deja tradițional la Reșița au loc Zilele diasporei, a mai precizat Ioan Popa.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei