Concernul german TMD Friction își extinde activitatea de la Caransebeș!

 modelmic

Concernul german TMD Friction își va extinde activitatea punctului de lucru din Caransebeș. Producătorul de sisteme de frâ­nare  achiziționat recent de la Primăria Caransebeș trei terenuri cu o suprafaţă cumulată de 25.000 mp, tranzacția ridicându-se conform Ziarului Financiar la câteva milioane de euro. Extinderea fabricii va aduce după sine și crearea a aproximativ 500 de noi locuri de muncă.

Este o bucurie pentru noi faptul că firma TMD Friction se extinde și că această investiție aduce cu sine crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, respectiv 500”, declara primarul municipiului  Caransebeș, Felix Borcean, în urmă cu câteva luni, după ședința în care consilierii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre privind scoaterea la licitație a parcelelor de teren necesare pentru extinderea companiei.

Decizia de extindere vine în contextul în care nem­ţii au ajuns cu fabrica de la Caransebeş, la afaceri de 227 de milioane de lei şi 430 de salariaţi în 2015, ulti­mul an pentru care există date. Busi­nessul a crescut constant an de an, la fel şi nu­mărul de salariaţi, arată datele publice pe site-ul Ministerului de Finanţe. Mai mult, fabrica TMD Friction din Caransebeş are o marjă de profit de circa 30%, informează Ziarul Financiar.

TMD Fric­tion se numără printre cei mai importanți exportatori din Caraș-Severin, sistemele de frânare ale companiei fiind folosite de o paletă vastă de ma­şini, de la Dacia Logan la Bugatti Veyron, potrivit site-ului companiei. Compania are peste 30 de puncte de lucru în Europa, America, Asia şi Africa.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei