Comuna Berzasca își derulează programele europene și guvernamentale cu mare greutate

aa

Din cele 6 mandate de primar al comunei Berzasca, acesta a fost cel mai greu din punct de vedere al derulării programelor aprobate spre finanțare, afirmă edilul Petru Nicolae Furdui:

„Schimbările legislative, majorările salariale  în domeniul construcțiilor, au modificat structura inițială a bugetului unor lucrări, fie ele cu finanțare europeană sau guvernamentală, iar pentru autoritățile publice locale a fost un efort peste puterea financiară de susținere. A fost o perioadă, iar aceasta continuă și acum, când am fost nevoiți să reluăm licitațiile pe proiectele cu finanțare europeană de mai multe ori, ba pentru că nu a venit nimeni, ba ne-au fost respinse achizițiile, motivele fiind adoptarea unor strategii de achiziție cu negociere directă. Acum încercăm să reluăm încă odată achiziția de lucrări; este vorba de căminele culturale, cele trei cămine culturale din Berzasca, Liubcova și Bigăr, care trebuie să le realizăm; stăm cu banii în cont dar nu avem constructor, pentru că nu s-a adjudecat“.

Despre alte proiecte cu finanțare europeană, primarul Petru Furdui a mai precizat: „Mai avem o reabilitare a sălii de sport, care este tot în faza de achiziție de lucrări, mai avem pe fonduri guvernamentale canalizarea din Liubcova care este undeva la 85% realizată și ar trebui să o terminăm în următoarele luni. Este vorba de branșamentele la stația de epurare și la stația de pompare, precum și o subtraversare a drumului național. O altă lucrare, pe programul PNDL2, reabilitarea și modernizarea școlii gimnaziale din Berzasca care se află în execuție. Chiar dacă suntem puțin în urmă pentru că lucrurile au trenat dar nu din vina noastră, paradoxal ne-a ajutat pandemia și starea de urgență și de alertă când copii au făcut lecții on-line, iar constructorii au intrat puternic în școală, ceea ce ne permite să credem că la reluarea cursurilor, în această toamnă, copii vor începe orele într-o școală nouă“.

Primarul comunei Berzasca, Petru Furdui a mai precizat pentru Reper24 și faptul că se lucrează și la amenajarea unui corp nou de clădire în cadrul primăriei, care va cuprinde o sală de ședințe în care să poată să asiste și cetățenii localității, dar și o arhivă nouă. După terminarea acestui corp, se va trece la refacerea clădirii vechii primării cu o recompartimentare a instituției și o modernizare a clădirii.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei