Clotilde Armand: „Am venit să vă ajutăm, să vă salvăm”!

modelmic

Uniunea Salvați România încearcă să-și încropească la Reșița și în Caraș-Severin o organizație care se dorește a fi o copie a grupului de inițiativă Salvați Bucureștiul. Candidata la funcția de primar al sectorului 1 al capitalei, Clotilde Armand a venit la Reșița plină de entuziasm și dorință de a face un alt tip de politică pentru oameni și pentru România. 

CA a realizat un portret al liderului USR, Nicușor Dan, vorbind despre succesele juridice repurtate de acesta în ultimii ani din postura de lider al organizației Salvați Bucureștiul. Armand și colegii ei au înțeles că mișcarea poate căpăta consistență doar printr-o reprezentativitate a acesteia la nivel național și parlamentar. Prin urmare, liderii USR au pornit campania de dezvoltare a organizației pe întregul cuprins al țării.

Armand a insistat asupra faptului că membrii USR sunt în primul rând activiști politici și abia după aceea politicieni și că rolul lor este acela de a lupta pentru drepturile cetățenilor și împotriva unui sistem politic falimentar.

„În momentul în  care am decis să devenim USR, nu ne-am gândit la un partid construit ca o piramidă, cum sunt celelalte partide. Noi tratăm de la egal la egal oamenii din fiecare oraș și toate inițiativele locale. În mod ideal am fi vrut să găsim în fiecare oraș un partid local, cum este al nostru și împreună să construim această platformă. Unde nu mai există acest partid local, îl creăm noi, dar în momentul în care l-am creat, devine egalul nostru.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157673620804806″]

Noi ce vrem, este să reluăm această putere care a fost confiscată de sistem, nu putem să reluăm puterea ca să o reconfiscăm. Trebuie puterea să ajungă la oameni, la comunitate. Partidele din sistem sunt clientelare. Oamenii muncesc și speră să aibă un retur, un serviciu, niște contracte, niște bani, ceva. Noi nu funcționăm pe acest sistem. Oamenii muncesc, dar în retur primesc satisfacția că au ajutat comunitatea, adică noi vom hotărî ce se întâmplă în țara aceasta. Nu în interes personal, ci în interes comun”, a afirmat vicepreședintele USR.

Clotilde Armand a vorbit și despre relația specială care o leagă de Reșița, fiind invitată în trecut de către compania UCM Reșița pentru a implementa modulul de gestionare a managementului care se practică la nivelul companiilor dezvoltate, precum Airbus, la care aceasta a activat în Franța dar și în România.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Emilut

  Oare atât de rău am ajuns? Nu mai avem români capabili să ne conducă? Trebuie să vină străinii să ne salveze?

  1. GGii

   Stai linistit!
   Am inteles ca bagacios de seama in patridul asta este Cristian Frant.
   Pe langa straini, o sa ne conduca si habarnisti.
   Oare ce meserie are Frant?
   Ce a realizat in viata?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei