Circulația pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza, închisă timp de cel puțin trei luni! „Îmi cer scuze reșițenilor pentru disconfortul creat”

modelmic

 

Circulația pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza din Reșița va fi închisă timp de cel puțin trei luni, începând de săptămâna viitoare. Pe tronsonul cuprins între Poliție și Blocul 800 vor avea loc lucrări de modernizare a rețelei de apă și canal. Anunțul a fost făcut astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută de primarul Ioan Popa, managerul Aquacaraș, Aurel Văduva și reprezentanții Hidroconstrucția, cei care vor realiza lucrările.

„Țin să precizez că nu Primăria Reșița face lucrări, nu Primăria Reșița subcontractează lucrări, ci Aquacaraș și Hidroconstrucția. Reșița, în aceste proiecte de apă-canal, nu are în sarcină decât să dea autorizațiile de spargere, de închidere și nimic altceva. De când sunt la cârma orașului, Primăria s-a implicat mai mult decât ar fi trebuit poate, pentru că a existat o anumită să nu spun degringoladă, o anumită lentoare, întârziere în acțiuni, lucru pe care populația l-a observat și ni l-a imputat nouă de cele mai multe ori.

Țin însă să îmi cer scuze reșițenilor pentru disconfortul pe care îl vor avea în aceste trei luni, în care nu vom mai circula de la Poliție până la Blocul 800. Vom devia toată circulația pe Petru Maior, ne ducem din două benzi într-o bandă pe sens și vor fi cârnați, cu siguranță. Al doilea disconfort va fi al riveranilor, pentru că, dacă noi închidem circulația pe AI Cuza, evident că nici ei nu mai pot să vină cu mașinile acasă. Vor putea să se ducă pe Revoluția din Decembrie în jos, fac stânga și nu merg până în capăt în AI Cuza, se întorc pe o stradă care este paralelă.

Cu colegii am stabilit că dacă vrem să facem o lucrare pe Bulevard nu are sens să închidem o bandă, să punem semaforizare, pentru că se lucrează foarte greu și atunci prefer să închid bulevardul cu totul și am promisiunea dânșilor că lucrarea, de la propunerea inițială iulie-decembrie, să o concentrăm în iulie-septembrie, astfel încât la începerea anului școlar, poate cu puțin noroc, să reușim să finalizăm lucrările și să redeschidem bulevardul”, a precizat primarul Ioan Popa.

Lucrările sunt finanțate cu fonduri europene, în cadrul proiectului urmând să mai fie modernizate în următorii ani, rețelele de apă și canal pe alte 50 de străzi. Este vorba de un proiect început încă din anul 2014, în valoare de peste 50 de milioane de euro, din care s-a executat până în prezent aproximativ 50%.

Am reușit să pornim lucrările pe Reșița, chiar dacă un pic mai încet, dar cred că vom merge din ce în ce mai bine. Avem rețeaua dată printr-un contract de delegare. Cred că beneficiară este și Reșița, de toate aceste lucrări. Vom face tot posibilul să ducem la capăt contractul acesta. În următorii doi ani, sperăm că lucrurile vor merge mult mai bine. Multe din problemele care au fost până în acest moment au fost și din vina Aquacarașului, trebuie să o recunoaștem. A fost o lipsă de finanțare, am avut multe probleme pe parte de proiectare. Închiderea Bulevardului AI Cuza ne dă însă posibilitatea de lucra în condiții ideale în momentul de față”, a precizat Aurel Văduva.

Circulația pe Bulevardul AI Cuza va fi închisă începând de săptămâna viitoare, cel mai probabil de luni.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. Butaru

  Domnule primar când se va rezolva problema cu apa de la subsolul de pe Al Galați, am înțeles că este colmatată canalizarea de la Bârzava spre al.Galati.

  1. Lavinia

   Draga domnule, de ce nu cititi articolul? Aqua Caras se ocupa de asa ceva..nu primaria, primaria este cea care elibereaza autorizatiile pentru asemenea lucrari, nu mai suport sincer pe cei ca voi care stati intinsi pe canapea cu berea in mana si strigati in stanga si dreapta ca: aia nu se face etc., Ridicati-va dracu si mergeti la munca, implicati-va mai mult, ca nimic nu poti face daca stai si traiesti cu ideea: eu am muncit cele 8-12 ore azi..in fericitul caz in care se merge la munca, spirit civic? De unde, hai numai sa latram ! Trezeste-te odata si actioneaza, ai mai multe de castigat!

 2. Mintea de pe urmă

  Nu face primarul ci Aquacaras care este la Consiliul județean , consiliul local având doar actiuni. Daca nu era Consiliul Judetean nu erau fonduri europene ptr lucrare.Da, domnule Ionut, Ciuma roșie a adus banii pentru lucrări.

 3. Alina

  Cine e shrekul de langa primar ? Zici ca e preotul ala gras si tuns ca o capra, din filmul ala vechi cu Robin Hood. Sa nu cumva sa imi ziceti ca e fiul adoptiv al Veoricai Dancila care va candida la functia de Primar al Resitei. Ha ha ha, clar vine sfarsitul !

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei