Cetățenii majori ai Reșiței, sărbătoriți de Primărie!

modelmic

Aproape 200 de tineri reșițeni, care au împlinit în această perioadă vârsta majoratului, au fost sărbătoriți săptămâna aceasta de Primăria Municipiului Reșița. Liceenii au pășit practic într-o nouă etapă a vieții, momentul fiind marcat cu un pahar de șampanie și o diplomă înmânată de primarul Mihai Stepanescu. 

Tinerii reșițeni care au trecut pragul frumoasei vârste de 18 ani au lăsat deoparte timp de o oră cursurile și pregătirea pentru examenul maturității, bacalaureatul, pentru a participa la ceremonia organizată de autoritățile locale și pentru a-și lua în primire diploma de „cetățean major”.

Acest gen de acțiuni au devenit deja tradiționale în municipiul de pe Bârzava, după cum a amintit, înainte de ceremonie, primarul Stepanescu:

 „Așa cum am obișnuit reșițenii, Primăria și Consiliul Municipal Reșița au oaspeți de seamă, este vorba de un număr însemnat de tineri, 95 de tineri de la cinci unități școlare din Reșița, care în această perioadă au împlinit vârsta majoratului. Noi am pregătit diploma în acest sens, o să schimbăm impresii, o să îi ascultăm pe ei, o să îi informăm despre drepturile dar și despre obligațiile pe care le au față de comunitate, față de societate în general. Este o vârstă frumoasă și cred eu că merită să îi tratăm cu mult respect. Am pregătit și o a doua parte, așa cum am făcut și cu alte ocazii, o să luăm un pahar de șampanie și cu siguranță o să schimbăm mai multe impresii și păreri”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157660401230659″]

Relaxați și mulțumiți că au scăpat măcar pentru câteva ore de cursuri, tinerii s-au declarat încântați de ceremonia derulată la Casa Municipală din Reșița. Întrebați însă de planurile de viitor, mulți dintre ei au recunoscut deschis că încă nu știu ce drum vor alege în viață, concentrându-se pe moment pe examenul de bacalaureat.

Aștept să dau bacul, să iau notă cât mare și după aceea nu știu, încă nu m-am gândit”, spunea una dintre liceene, un coleg de-al fetei afirmând la rândul său: „Nu e pentru prima oară când vin aici la Primărie, în schimb o zi obișnuită ca la școală, în clasa a 12-a. Nu știu încă ce voi face pe viitor. Urmează să mă apuc de o facultate și nimic altceva”.

Deși o parte a sărbătoriților s-au arătat destul de confuzi cu privire la planurile de viitor, alții știu exact ce ăși doresc în viață și se pot mândri cu rezultate deosebite la învățătură.

Mulți dintre ei au obținut rezultate foarte bune la învățătură, s-au mândrit și cei din conducerile acestor unități de învățământ, ne-am mândrit și noi și sunt sigur că ne vor reprezenta cu cinste pe unde vor merge în perioada care urmează, perioda care o să le desăvârșeacă carierele fiecăruia dintre ei”, a mai precizat primarul Stepanescu.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. capul cel plecat sabia nu-l taie

    Uite ca domnul Sergiu Taban e un om de cuvant si asa cum a promis a dat drumul la stirile grave despre edilul Stepanescu. Senzational …. atata informatie grava despre pr8mar. Cred ca dupa aceasta stire o sa se autosesizeze organele abilitate si vor fi perchezitii. Sergiule, macar ai bunul simt si recunoaste ca ai batut palma cu Seful Suprem: Stepini Maximus Aligatorius Principis Urbis.

  2. caracatita

    Hă la el cum ii curg balele cand vede tinerele vlastare. Poate faci cumva preanecompromisule sa dai si locuinte la acesti tineri. Sau locuintele le dai la metresele tale sub forma de locuinta de serviciu. Imi este sila de stilul tau marşav. Ca un adevarat tovaras.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei