„Au mai rămas 1,5 milioane care trebuie dați în 100 de locuri”, susține președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, făcând referire la bugetul alocat anul acesta Direcției de Drumuri Județene. Conform președintelui Dunca, cele 4,5 milioane de lei primite de DDJ s-au epuizat repede: un milion a mers către reparația de la Luncavita, un alt milion este pregătit pentru reparația minimă necesară pe DJ 608 la Teregova, iar cel de-al treilea milion a fost repartizat pentru lucrările de pietruire și asfaltare de la Milcoveni.
„În campania electorală, lucrul promis a fost următorul: banii vor fi cheltuiți cu grijă și nu se va mai fura la lucrările pe care județul le contractează. Fie ei bani europeni, pe fonduri naționale sau plătiți din bugetul județean. Din păcate, sumele avute la dispoziție pe linie de buget județean sunt penibile. A cheltui cu grijă pentru viitor înseamnă în primul rând a pregăti proiecte europene sau cu finanțate națională, iar mai apoi a repara și întreține drumurile județene, care în proporție de 50% sunt sub orice limită obligatorie pentru un trafic auto civilizat”, afirmă Romeo Dunca, președintele forului județean cărășean anunțând și că vor urma alte expertize tehnice cu privire la lucrările derulate în trecut pe drumurile județene. Acesta susține că a primit numeroase reclamații cu privire la modul în care au fost cheltuiți banii publici pe drumurile județene, motiv pentru care a decis să limpezească apele și să afle exact ce lucrări au fost efectiv realizate pe unele tronsoane de drum și cum s-au făcut recepțiile.
„Pregătim un număr de 10 expertize tehnice amănunțite în urmă cărora dorim să tragem la răspundere pe cei vinovați. Și bineînțeles să aducem la starea din contract a investiției, făcute de data asta pe banii celor care sunt vinovați de starea proastă a drumurilor respective.
Începem cu DJ Slatina Timiș-Gărâna și cu DJ 572 Fizeș unde am primit un lung șir de reclamații.
În afară de asta ne mai judecăm cu prestatorul Atlas Marcaje căruia nu am dorit să-i plătesc pentru curățirea șanțurilor pe drumul Reșița-Grădinari. Pentru a se eschiva licitația obligatorie, drumul respectiv a fost împărțit în 3 și atribuit direct, iar suma totală de plată pentru curățarea de șanțuri e de 700.000 lei.
Procesul îl vom pierde pentru că ne judecăm pe acte și chiar dacă în teren nu se prea vede lucrul, recepțiile făcute de angajații DDJ îl favorizează pe prestator. Abia după existența unei sentințe vom deschide acțiune împotriva celor care au semnat fără să se asigure că lucrul e bine făcut pe toată distanța și mai ales împotriva celor care au fragmentat în mod nelegal tronsonul astfel încât să poată fi atribuit direct și fără licitație.
Pentru plata de 900.000 lei reprezentând asfaltări și lucrări de întreținere pe drumul care duce la Poiana Mărului avem de asemenea deschisă acțiune împotriva constructorului. Cu atât mai mult cu cât pe sectorul de drum reparat anul trecut, azi se circulă în condiții extreme. Asfaltul care în acte e de 7 cm și pe care noi l-am măsurat ca având pe alocuri doar trei, a cedat din nou.
Alte două plângeri penale au fost înaintate pentru asfaltul lipsă de pe drumul nou făcut care ajunge în Obreja. Atât constructorului cât și dirigintelui de șantier”, precizează Romeo Dunca.
Karina TINCUL