Cea mai reprezentativă școală din Valea Almăjului și-a întâmpinat elevii avându-l ca invitat pe prefectul județului, Matei Lupu

modelmic

Prefectul județului, Matei Lupu, a ales să fie alături de elevii, părinții și profesorii Liceului Teoretic „Eftimie Murgu”” din comuna Bozovici, în prima zi din noul an școlar, cărora le-a adresat câteva urări și îndemnuri.

Dragi elevi, aveţi încredere în voi şi fiţi convinşi că tot ceea ce realizaţi în această perioadă va însemna enorm pentru viitorul vostru. Perseverenţa, ambiţia, voinţa şi curajul, îmbinate cu multă muncă şi seriozitate vă vor conduce acolo unde visaţi. Vă doresc ca toate eforturile să vă fie răsplătite cu succese şi performanţe!
Doamnelor şi domnilor profesori, rezultatele elevilor noştri depind în mare măsură şi de dumneavoastră, cei care aveţi nobila misiune, dar şi marea responsabilitate, de formare şi îndrumare a noilor generaţii.
Vă asigur că Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin va supraveghea în permanenţă buna desfăşurare a procesului de învăţământ din judeţ, pentru ca profesorii să se bucure de respectul şi meritele cuvenite, iar elevii să beneficieze de siguranţă în şcoală, de condiţii optime şi de o educaţie adecvată”, a fost mesajul reprezentantului guvernului în teritoriu.

modelmic

Despre plusurile și minusurile acestui mare liceu din Valea Almăjului a vorbit directorul Loredana Stanciu.

Formațiunile de studiu în cadrul Liceului Teoretic „Eftimie Murgu” din Bozovici sunt de la grădiniță și până la clasa a XII-a, ca și număr de elevi, ca la orice școală, este în scădere, dar încă mai avem peste 500 de elevi. Avem realizări destul de mari, 3 clădiri din cele 4 pe care le avem, sunt în reabilitare, clădirea liceului fiind reabilitată chiar 99%, cu excepția unor mici  detalii, urmează clădirea școlii generale unde mergem pe extindere, dar acolo mai durează. Aceste mari realizări pentru noi, pentru comuna noastră, se datorează domnului primar Adrian Stoicu, prin proiecte guvernamentale.

Printre proiectele educaționale se numără Proiectul ROSE, suntem în al doilea an de proiect, un proiect al Ministerului Educației, care se derulează pe 4 ani. Mai avem și proiecte adresate elevilor în care noi am mers pe activități remediale, ținând cont că avem și Bacalaureatul și, bineânțeles, pe activități extrașcolare. Cadrele didactice de la noi din școală participă la cursuri de formare și am reușit ca începând cu 1 septembrie să avem doar profesori calificați, majoritatea titulari. Nu am reușit însă în acest an școlar să ne realizăm a treia clasă, pe lângă teoretic noi avem și tehnologic – Silvicultură și protecția mediului, clasă pe care nu am realizat-o pentru că nu mai sunt elevi și am rămas doar cu 2 clase la clasa a IX, pe învățământ teoretic, pe când la celelalte clase avem câte trei, două pe teoretic și câte una pe tehnologic”.

Alături de primarul Adrian Stoicu și de directorul liceului teoretic de la Bozovici, Loredana Stanciu, după încheierea festivității de deschidere a noului an școlar, prefectul judeţului a vizitat şi spaţiile în care învaţă cei peste 500 de elevi.
Cea mai reprezentativă unitate de învăţământ din Valea Almăjului a fost complet reabilitată, dotată cu mobilier şi material didactic în urmă cu aproximativ un an, din fonduri guvernamentale, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, astfel încât procesul educaţional se desfăşoară acum în cele mai bune condiţii.

modelmic

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Emilut

    PE elevi îi așteaptă un viitor luminos în Caraș – Severin: operatori 1000 ron pe luna.
    Asta în timp ce unii cu “școli” ajung prefecți.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei