Cărășeni veniți din Italia au încercat să evite carantina! Au declarat că se întorc din Germania!

modelmic

 

Măsurile luate în România pentru limitarea cazurilor de contaminare cu noul coronavirus nu sunt respectate de toți, existând și persoane care încearcă să păcălească autoritățile și să se extragă carantinei ascunzând că vin din Italia, țara cea mai afectată de îmbolnăvirile cauzate de coronavirus.

Un astfel de caz a fost semnalat marți la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, unde s-au prezentat  la intrarea în țară, 12 cetățeni români, șase adulți și șase minori, care călătoreau în trei autoturisme înmatriculate în Italia.

Cu ocazia efectuării formalităților, persoanele au declarat polițiștilor de frontieră că vin din localitatea Torino, Italia și că doresc să ajungă acasă în localitatea Bocșa, județul Caraș-Severin.

La controlul sanitar uman, întrucât reprezentantul D.S.P. Timiș le-a adus la cunoștință, că trebuie să intre în regim de carantină pe o perioadă de 14 zile, cetățenii români și-au modificat declarația inițială, susținând de această dată că se întorc în țară din Germania.

Totodată persoanele au devenit recalcitrante solicitând finalizarea formalităților de frontieră și permiterea continuării călătoriei, motiv pentru care polițiștii de frontieră au solicitat sprijin pentru restabilirea ordinii publice colegilor din cadrul IPJ Timiș și IJJ Timiș”, se arată într-un comunicat al Punctului de Contact Cenad.

În cele din urmă, cetățenii au înțeles necesitatea măsurilor dispuse, fiind preluați de reprezentanții DSP Timiș și plasați într-un loc de carantină.

În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 326 C. Penal, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Tot ieri, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a aplicat o primă sancțiune pecuniară unei persoane care nu a respectat regulile de autoizolare la domiciliu, în condițiile pericolului generat de răspândirea COVID-19. Este vorba de o femeie în Băile Herculane, care a părăsit locuința, deși nu avea voie să o facă. Aceasta a fost amendată de către inspectorii sanitari ai Inspecției Sanitare de Stat cu suma de 10.000 de lei, ceea ce reprezintă sancțiunea minimă pentru asemenea situații.

foto: pressalert.ro

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

7 Comentarii

 1. mihaela

  Inconștiență, iresponsabilitate, egoism pt. asemenea fapte! Consider că asemenea oameni sunt reduși, din punct de vedere mintal. Cum să pleci pe stradă atunci când, ai un virus transmisibil care poate cauza moartea?

 2. Scepticul

  Eu nu pot sa cred ca votantii domnului Klaus si cei care au votat USR/PNL fac acest gest. Pai nu ei sunt elita si cei care voteaza PSD retardati??? Vai de mine, soc si groaza!
  In alta ordine de idei suntem un popor vai mama lui, manipulat din toate pozitiile si extrem de needucat. Anticipate ne mai trebuie, ca in rest le avem pe toate!

 3. Lacucaracea

  Ce aveți mai cu,,HOMINII…haules baules” ?! Covid-19 alaturi de alti viruşi si bacterii dăunatoare reprezinta însăşi natura de a fi
  (existența) a unora … Inclusiv ,, cei 500 spartani ( fiindcă alor ‘ noştrii nu le place a fi doar 300 ) de origine romana…mercenari din fire în marea lor majoritate” aflați în simbrie (îmbuibați) în cetatea ,,MITICIEI”si la cele din teritoriu. Pe EI nu îi afecteaza pandemia precum se întîmpla în cazul oamenilor normali…de rînd ( onesti-cinsiți / demni,de onoare,avînd coloana vertebrala / verticali…cu caracter frumos-curat s.a.m.d. ), fiindca EI sînt mai paraziți decît paraziții.

 4. Rodica

  Până la urmă ține de cei 7 ani de acasă, cum au fost crescuți așa își cresc și copii să le fie RUȘINE. Este bine în România acum? . Ăstia trebuiau așteptați cu mascați nu cei din 10 august.

 5. zero

  “În cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 326 C. Penal”

  Bine că nu efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la infracţiuni de război contra persoanelor (expunerea unei persoane la pericol de moarte), art.445 raportat la art.440 alin.(1) lit. g), Cod Penal.
  He, he …
  Primele infestări cu coroanavirus par a proveni din imperiul Roman (Italia), aduse de Traian (purtător de coroană), prin anul 101, e.n.
  De unde (probabil) şi denumirea de coro(a)navirus.
  Infestarea teritoriului a avut ca efect decesul lui Decebal şi dispariţia definitivă a întregului stat dac.
  Unii zic că şi din cauza vinului dulce şi gros, care produce scăderea imunităţii … posibil şi inconştienţi, ignoranţi, idioţi – la generaţiile subsecvente (cum scria cineva cu multă înţelepciune, mai sus). :)

 6. Adrian

  Ooooo … ce surpriza !!!
  Nimeni nu se astepta la asta … nu-i asa ???
  Baaaa … voi vreti carantina cu rumanii ???
  Pai rumanii nu respecta nici o regula. Daca regula respectiva in incurca pe el la “descurcat” acea regula nu exista pentru el. Putin ii pasa. Pentru el este o regula proasta si trebuie anulata.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei