Update: Cărășeanul Sorin Grindeanu a fost desemnat premier al României de catre președintele Iohannis

Sorin Grindeanu propunere prim ministru

Noua propunere pentru funcția de prim ministru al României a fost anunțată în această seară de liderul social-democraților, Liviu Dragnea. Este vorba de Sorin Grindeanu, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, fost ministru în guvernul Ponta.

Despre Sorin Grindeanu, prietenul și camaradul său de peste decenii, Silviu Hurduzeu, cel care i-a fost coleg încă din clasa întâi de școală primară, a declarat pentru Reper 24 despre nominalizare:

„Evident că mă bucur pentru decizia domnului Dragnea și a Partidului Social Democrat de a-l propune pe Sorin Grindeanu pentru postul de prim ministru al țării, cu speranța că va fi nominalizat de președintele Iohannis. Îl cunosc foarte bine pe Sorin, suntem caransebeșeni amândoi, din clasa întâi am fost colegi, în 1996 am intrat în același timp în politică, ne-am înscris în aceeași zi în PDSR iar împreună am colaborat foarte bine la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, timp în care Sorin Grindeanu a fost ministru iar eu am fost secretar de stat. E vorba de o prietenie veche“, a ținut să remarce Silviu Hurduzeu.

Cine este Sorin Grindeanu?

Sorin Grindeanu, propus ca premier, are 43 de ani. A absolvit Facultatea de Matematică, Secția informatica, și a fost viceprimar al Timișoarei, deputat si ministru. Sorin Grindeanu este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeș, este absolvent al Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Matematica, Secția Informatica (1992 – 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Matematica, Secția informatica. În 1999 a avut o bursa Tempus pe o perioada de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, in domeniul statistica sociala, iar în 2001 a făcut specializări în domeniul : Educația adultilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania, Universidade de Aveiro, Portugalia, Metropolitan Leeds University, Marea Britanie. În perioada octombrie 1998 – octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timișoara, Facultatea de Sociologie si Psihologie, din noiembrie 2001pana in ianuarie 2004 a fost director la Direcția pentru Tineret si Sport Jud. Timiș, in urmatorii trei ani a deținut funcția de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de cateva luni, in 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 pana la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timișoara.

A intrat in politica in noiembrie 1996, cand a devenit membru al PDSR. Doi ani mai tarziu, in octombrie 1998, a devenit vicepresedinte al organizatiei de tineret a PDSR Timis, iar in decembrie 2001 – vicepresedinte al Tineretului Social Democrat Timis. A fost membru in Biroul Executiv Judetean al PSD Timis (din oct. 2002, membru in Consiliul National al TSD (din nov. 2002) si presedinte executiv al Organizatiei Judetene a PSD Timis (din dec. 2003). Este prim-vicepresedinte al Organizatiei Judetene a PSD Timis si presedinte PSD Timisoara (din apr. 2005). La 30 august 2013, Sorin Grindeanu a fost ales secretar general adjunct al PSD.

In perioada 2004-2008, a fost consilier local la Consiliul Local Timișoara. Din iunie 2008 pana in ianuarie 2013, a fost viceprimar al Municipiului Timisoara. In urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, Sorin Grindeanu a fost ales deputat în circumscripția electorala nr. 37 Timiș, colegiul uninominal nr. 2.

În perioada martie-iunie 2003, a participat la Școala Politică a Tinerilor Social Democrati, organizata de Fundația Friedrich Ebert Timisoara, iar in februarie 2003 – la cea de-a V-a Conferinta a Consiliilor de Tineret din Grecia-Salonic. Din martie 1998 pana in august 1999 a fost președinte al Asociației Social – Culturale Timisiensis XXI, Timișoara. De asemenea, a fost membru fondator al Forului Democrat Roman Timiș și membru al Agenției regionale pentru stimularea si integrarea tinerilor (ARSIT).

A fost ministru în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (17 dec. 2014 – 17 nov. 2015) în guvernul Ponta.

În urma alegerilor locale din 5 iunie 2016, Sorin Grindeanu a devenit președinte al Consiliului Județean Timiș din partea PSD.


 

Update: Președintele României , Klaus Werner Iohannis s-a hotărat în privința desemnării noului prim-ministru al țării. Acesta este Sorin Grindeanu, cărășean la origini cel care ocupat pâna în prezent funcția de președinte al consiliului județean Timiș. Tatăl lui Sorin Grindeanu este fostul consilier județean PSD , Nicolae Dan Grindeanu, cel care a ocupat în mai multe rânduri funcția de inspector general școlar la ISJ Caraș-Severin.

Sorin Grindeanu a fost nominalizat pentru fruncția de premier al României din partea partidelor PSD și ALDE cele care împreună dețin majoritatea parlamentară în urma alegerilor din 11 decembrie.

Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

 1. Georgwta

  Toata stima pentru acest om

  Sant dun Timisoara si am bucuria ca avem oameni asa valorosi!!Cu suguranta vom vedea si rezultate frumoase daca va fi nominalizat

 2. nick spunei massiv

  Nu am nimic cu omul asta dar cv lui nu-l recomanda pt postul ala atat de important,domnul sarbu are un cuvante spus in psd tot el l-a pus si pe ginere in postul ala atat de important.nu va mirati ca-l respinge domnul presedinte al tari dar acest grindeanu nu este capabil pt postul acesta,el este o marioneta saracul .

 3. dan bot

  Dar nu spune hurduzeanu si grindeanu ca ilie sarbu i-a luat de manuta sa-i inscrie in partid,fiind loiali lui i-au pus la butoane.vedeti cand se termina mandatele ca realizariile vor fi nule.

 4. aristide

  copilul lui Tata si asta ca si borcean primarul orasului, vai de tara asta!putem merge cu astia la drum?ma rog ca domnul presedinte sa nu-l numeasca premier pe grindean. ne vom intoarce la ani in care Sarbu ilie conducea tara.

 5. valeriu nane

  Lasa ca a condus tara Base,seful mafiotilor,si am ajuns de rasul mapamondului,10 ani afost la carma si s-a vazut ca s-a ales praful,acum vine cu un tupeu inimaginabil,vrednic de cel mai celebru interlop ,si ne explica cat de bunn este si cat bine ar face…Asta trebuie bagat la tomberonul istoriei si incuiat bine….ca si de acolo ar urla cat de cinstit e fratale sau,nepotii fiicele…Doamne fereste ! Nu inteleg cum mai sta cineva si se uita in gura lui ,ca minte si cand respira…nu are nici cel mai mic bun-simt…

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei