Candidatul USR PLUS la primărie vrea să transforme Reșița într-un oraș care absoarbe eficient fonduri europene

 

toma

Europarlamentarul Alianței USR PLUS, Dragoș Pîslaru a avut o discuție cu Daniel Toma, candidat la Primăria Municipiului Reșița, despre fondurile europene dedicate administrațiilor publice locale, în urma unei vizite de lucru.

Aflat în țară cu ocazia deschiderii cabinetului său din Municipiul Timișoara, europarlamentarul Alianței USR PLUS Dragoș Pîslaru le-a vorbit candidaților USR PLUS despre cum pot folosi la nivelul administrațiilor publice locale fondurile care-i revin României în următorul exercițiu financiar al Uniunii Europene.

Alianța USR PLUS are o delegație formată din 8 europarlamentari în Parlamentul European. Această delegație a reușit să devină cea mai puternică, cea mai dinamică și cea mai influentă delegație a României în Parlamentul European. „Aducem Europa în România” – este deviza europarlamentarilor USR PLUS, care urmăresc interesul României în contextul european.

Eu sunt chiar co-raportor al Parlamentului European pe dosarul în valoare de 675 miliarde de euro – facilitatea de redresare și reziliență. Este cel mai mare dosar de perspectivă transformațională în Europa. Și asta ne face capabili să urmărim interesul României și să vedem cum România poate într-adevăr beneficia de o suma pe această facilitate de redresare, 30,5 miliarde de euro peste fondurile europene clasice. Asta este de fapt schimbarea care are loc.

Pe lângă banii pentru străzi, fațade, reparații pe care România trebuie să le facă, România are nevoie de o perspectivă nouă, de o viziune. Lucrul acesta se face cu competență, cu oameni profesioniști, cu oameni care înțeleg transformările la nivel european, cu oameni care au onestitatea și naturalețea de a aduce o bulă de aer proaspăt într-o politică care a dezamăgit din cauza partidelor vechi. Banatul este fruntea. Haideți să vedem cum facem ca lucrurile astea să fie puse în practică în context european”, a explicat Dragoș Pîslaru.

Conform USR Plus Caraș-Severin, România are rata cea mai scăzută de absorbție în UE de fonduri europene și asta este și vina administrațiilor locale, o diferență foarte mare între administrațiile locale care înțeleg sistemul și au reușit să atragă fonduri și cele care nu au reușit.

Sunt foarte bucuros că, prin europarlamentarii noștri, putem primi informații vitale despre fondurile europene de la Bruxelles și mă voi strădui întotdeauna să găsesc soluții pentru a transforma Reșița resursele financiare disponibile pentru creșterea calității vieții reșițenilor”, a declarat Daniel Toma, prezent la întâlnire.

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. imoGen

  Dragoș Pîslaru nu e cel care se maimuțărea pe ritmurile celor de la OCS ?
  Nu cumva a făzut parte și din guvernul “ZERO” ?
  Nu tot el se scălămbăia pe scenă la Bruxelles, fiind îmbrăcat în costum popular ?
  Cu marionete d-astea defilează USR ?

 2. vasile

  Cine i DANIEL POPA ca nu a auzit nimeni de el . USR PLUS e varza in caras severin . Vor doar la ciolan si nu au nici o sansa…

 3. Doru

  Bravo! Înțelepciune, competență, profesionalism! Acestea sunt atuurile noilor actori politici: fără penali, dar cu programe pentru România și Caraș Severin!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei