Bumerangul, armă cu două fețe și multe direcții la…Caransebeș

a

Chiar dacă sunt aproape 3 luni de când electoratul a decis cine, ce și cum în administrația locală, la Caransebeș lucrurile sunt departe de a fi liniștite. Dovada vie a acestei afirmații e chiar o postare a consilierului local Andra Pleșa, candidat pentru funcția de primar în septembrie și contracandidat al actualului primar Felix Borcean. Această postare vine după ședința de Consiliu Local ce s-a desfășurat ieri în municipiul de pe Timiș și de pe Sebeș. Andra Pleșa:

„În ședința Consiliului local a Municipiului Caransebeș care a avut loc astăzi, 17 decembrie 2020, noi, Grupul consilierilor PNL am aflat cu surprindere că în orașul nostru nu se vor putea aplica prevederile OUG 181/2020 pentru sprijinirea sectorului HoReCA. Practic, Primăria a ratat termenul prevăzut de OUG până la care se puteau adopta hotărâri de consiliu local. Motivul este de neexplicat într-o paradigmă a bunului simț și tine doar de indolență și incompetența celor care trebuiau să inițieze demersul: Primarul și aparatul de specialitate.

Guvernul PNL, prin Ministerul Finanțelor Public, a inițiat un demers lăudabil și necesare pentru compensarea pierderilor din industria ospitalității cauzate de pandemia de COVID-19 și anume: scăderea cu 50% a impozitului anual pe clădiri, scutirea de la plata lunară a taxelor pe clădiri și anumite reduceri pentru impozitul specific.  Consilierul PNL Andra Pleșa susține că Primăria Caransebeș a păcălit HoReCa și că o astfel de hotărâre trebuie documentată de aparatul de specialitate sub coordonarea directă a Primarului și a viceprimarului.  „Au păcălit HoReCa! Despre asta e vorba! Este o situație nefericită, în condițiile în care mediul de afaceri se zbate să supraviețuiască, Primarul și Viceprimarul să ridice din umeri, în aplauzele funcționarilor. Nu e o rețetă bună pentru Caransebeș. E drumul clar spre descurajarea oricărui investitor. ” a conchis Andra Pleșa.

Cum războiul se poartă mai nou pe paginile de socializare (așa cum s-a desfășurat și o parte a campaniei celor doi competitori), Felix Borcean îi răspunde:

„Mare minune în preajma sărbătorilor de iarnă: Andra Pleșa s-a trezit din amorțire și din culcușul cald de la București devine ceea ce, de fapt, a promis: avocatul caransebeșenilor. Cum? Așa, din greșeală. La ședința de îndată de azi, speculează un amendament dorit de consilierul USR, Curelea, și face un tam-tam țățesc din care nici ea nu a înțeles mare lucru. Dragă Andra, nu invoca primarul și viceprimarul, ci aparatul format din binomul secretar-șef juridic care ar fi trebuit să informeze primarul sau chiar pe tine să fi venit cu o propunere de hotărâre. Dar parcă și tu ești juristă și membră pnl, partidul autor al hotărârii. Și parcă ai și colegi în horeca sau mă înșel. Sau poate ești îndrăgostită-lulea și ai uitat de partid și prietenii tăi.Sau poate marile juriste sunt prea ocupate să-mi vină mie de hac, iar efectul de bumerang îl vor cunoaște în curând. Bumerangul este o armă a aborigenilor din Australia, pe care, dacă nu o mânuiești cum trebuie, poate să-ți fie fatală“ a conchis primarul municipiului Caransebeș.

Contactat telefonic edilul a declarat pentru Reper24: „Nu eu eram obligat să știu ce legi se emit ci secretarul Primăriei și departamentul juridic, cu care eu sunt la cuțite. Ei sunt cei care trebuiau să citească legea și să mă informeze. Eu sunt pentru HoReCa, dacă Andra Pleșa a știut, și mai e și juristă de ce nu a făcut un proiect de hotărâre și cu siguranță ar fi trecut. Secretara noastră, Ana Bratu, se uita astăzi înlemnită când a aflat de această posibilitate de la consilierul USR Dragoș Curelea. Eu sunt foarte nemulțumit de foarte mulți salariați din primărie dar nu am ce să fac; sunt funcționari publici și nu prea am ce să le fac. Aștept doar să greșească, așa cum s-a întâmplat în acest caz, să pot să iau măsuri. Dar mai este un aspect al problemei: majoritatea celor care au deschise terase și restaurante în municipiul nostru sunt chiriași, iar legea este făcută doar pentru proprietarii de clădiri nu pentru chiriași“ a mai completat primarul municipiului Caransebeș Felix Borcean.

 

Dan AGACHE

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei