Brantner…Informații și anunțuri de interes major!

modelmic

S.C. Brantner S.R.L.Reșița începe o nouă etapă de strângere și conștientizare a colectării selective a gunoiului menajer. Cetățenii au responsabilitatea de a-și sorta deșeurile pe fracții (plastic/metal/hârtie/carton/sticlă), primind de la firma Bratner, saci  personalizați pentru colectarea deșeurilor reciclabile.

Din păcate,oamenii nu dau importanță acestui lucru, iar gunoiul nu este strâns în mod civilizat. Pentru o mai bună selecție a deșeurilor, Firma Brantner împreună cu Primăria Reșita, vor promova acesastă campanie, prin informații tip flyere odată cu primirea sacilor, sau pe mass-media zonală .Vor fi vizate străzile din orașul vechi.

Vor urma și alte străzi în viitorul apropiat, conform unui plan bine soluționat pe care îl vom prezenta curînd, prin aceleasi mijloace de informare.

În vederea implementării sistemului de colectare “din poartă în poartă”, pentru colectarea deșeurilor reciclabile,operatorul de salubritate Sc Brantner Servicii Ecologice SRL, va face următorul anunț :

image003

Sc Brantner Servicii Ecologice SRL desfășoară, începând cu azi data de 09.03.2020, împărțirea sacilor pe cele trei culori, galben, albastru, verde.

În primă fază se vor distribui saci colorați în zona de case a municipiului Reșița  (Orașul Vechi), iar,  funcție de eficiența sistemului de colectare “din poartă în poartă”, acesta va fi implementat la nivelul întregului oraș în sectorul case, doar pentru persoanele fizice care au încheiat contract de prestări servicii.

image006

În cazul persoanelor fizice care nu figurează  în baza de date  ca având contract de prestari servicii, aceștia sunt rugați să se deplaseze la sediul operatorului de salubritate din Strada Timișoarei Nr.1, la telefon 0355/249963 sau 0737/770526 în vederea perfectării contractului, pentru a beneficia de materialele arătate mai sus (saci).

În cadrul campaniei de distribuire a sacilor colorați, se vor împărți pliante de informare, precum și programul de colectare a deșeurilor aferent adresei beneficiarilor ( pe străzi).

Cantitatea de deșeuri în Reșița este destul de generoasă, ridicându-se la aproximativ 22.000 tone/an. Un mic porcent este reciclat și puțini știu că aproximativ 80% din gunoiul din depozite, ar fi  putut fi reciclat.Cu un minim efort, putem ajuta, fiecare, la reducerea poluării, contribuind la păstrarea mediului și al apelor curate, conservând resursele naturale regenerabile si reducând consumul de energie.

 

COLECTAREA SELECTIVĂ EFECTIVĂ

 image008

 

Campania de distribuire a sacilor se va desfășura în perioada 09.03.2020-31.03.2020.

Începând cu luna aprilie 2020, activitatea de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile în zona case se va desfășura după urmatorul program:

PLASTIC/METAL

image010

– colectarea deșeurilor de PLASTIC –METAL (sacul galben)-   ziua de joi , odată la 2 săptămani, respectiv în prima și a treia sptămână din lună

Se colectează în recipientul galben , respectiv sacul menajer galben.

Recipientele din plastic (PET-urile) se clătesc cu apă rece; ambalajele din plastic care nu se pot curăța se colectează la deșeurile reziduale. Se scoate dopul și se presează. Astfel, se economisește spațiu.
Exemple:
DA: bidoane și cutii din plastic, pungi din plastic, ambalaje de protecție din plastic, jucării de plastic, doze de băuturi, cutii de conserve, cutiile TetraPack (cutii de lapte și suc), etc.

NU: produse combinate din metal și plastic, polistiren din construcții, cutii/bidoane cu resturi de vopsea, diluanți sau alte substanțe chimice periculoase, deșeuri medicale (de exemplu seringi folosite) ș.a.

 

HÂRTIE/CARTON

image012

– colectarea deșeurilor de CARTON-HÂRTIE (sacul albastru) –ziua de joi, odată la 2 săptămâni , respectiv în a doua și a patra săptămână din lună;

Se colectează în recipientul albastru , respectiv sacul menajer albastru.

Prin împăturire se economisește spațiu!

Exemple:
DA: reviste, ziare, maculatură, plicuri; cutii, fotografii, cartoane de ouă, cutii de pizza, etc. (curate și uscate)
NU: hârtie și carton ce conțin reziduuri de mâncare, șervețele și hârtie bucătărie folosite, hârtie de ambalat lucioasă.

 

STICLĂ

image014

– colectarea deșeurilor de STICLĂ (sacul verde) – ziua de marți, odata la trei săptămâni, respectiv în a treia săptămână din lună ;

Se colectează în recipientul verde, respectiv sacul menajer verde.

Ambalajele din sticlă se clătesc înainte de debarasare.

Exemple:
DA: ambalaje din sticlă (fără capac), borcane (fără capac), damigene, ambalaje din sticlă de la produse cosmetice etc.
NU: oglinzi, geamuri, produse din porțelan, ceramică, cristal/vase rezistente la căldură etc.

 

DEȘEURI REZIDUALE / AMESTECATE

image016

– colectarea deșeurilor menajere – odată pe săptămână în ziua stabilită și adusă la cunoștința locuitorilor de pe fiecare stradă în parte;

Deșeurile reziduale sunt totalitatea deșeurilor care nu se pot recicla.

Exemple:

DA: resturi de mâncare (carne, lactate, vegetale, ouă), scutece de unică folosință, absorbante, reziduurile/excrementele animalelor de casă, conținutul sacului de la aspirator, mucuri de țigară, șervețele folosite, ambalaje foarte murdare, cioburi de ceramică și porțelan, veselă de unică folosință foarte murdară, cenușa de la sobe (dacă în afară de lemn se ard și cărbuni), resturi vegetale din curte (dacă sunt tratate cu pesticid), lemn tratat sau vopsit ș.a.

NU: Deșeuri textile, încălțăminte,
pământ, nisip, pietriș, deșeuri de echipamente
electrice și electronice și de baterii, acumulatori,
componente ale autovehiculelor (piese din dezmembrări),
anvelope, deșeuri din construcții și demolări,
deșeuri voluminoase (mobilier, covoare, saltele, etc.)

În momentul colectării se va aplica sistemul de 1/1, adică la un sac colectat se va distribui alt sac pentru colectare.

În cazul în care sunteți arondat la o platformă de colectare deșeuri, vă informăm ca în luna aprilie 2020, activitatea de colectare se va desfășura în paralel, atât pe sistemul “din poartă în poartă” cât și de la platforme.

image018

Nu uita… trebuie sa fie Goale, Curate și uscate!

Începând cu luna mai 2020 colectarea se va face doar individual, platformele zonale urmând a fi desființate.

Fii tu schimbarea, colectează selectiv deșeurile ! Păstrăm Reșița curată !

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Un resitean

  Alo,Brantner-ul ?
  Din 09 martie 2020 si pana azi 10 aprilie 2020 a trecut o luna de zile si inca nu ati distribuit sacii de gunoi !
  I-ati pierdut cumva pe drum ?
  In iulie se implineste un an de cand trebuia inceputa colectarea selectiva obligatorie !
  Sunt curios sa vad cum le faceti contract si la tigani..
  Daca voi va asteptati sa vina ei la voi sa incheie contracte,atunci va inselati amarnic…

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei