Borcean și Vela, în topul celor mai apreciați politicieni la postările pe rețelele sociale de Crăciun

Borcean si Vela

Rețelele sociale au luat foc în ajunul Crăciunului cu postări ce aveau să ne vestească Nașterea Domnului. Răutăcioșii ar spune că nici nu ar fi aflat că este sărbătoare, dacă nu ar fi tras cu ochiul la postările din mediul online și le-ar mulțumi tuturor, ironic, evident, pentru această veste, care, acum două mii de ani, a fost ținută în secret și numărul celor care au aflat despre minune a fost unul exclusivist. Dar, acestea sunt vremurile în care trăim și trebuie să ne adaptăm lor, iar de acest lucru sunt conștienți și aleșii noștri, care, de Crăciun, s-au întrecut în a ne smulge o reacție atât prin mesajul transmis, cât și prin fotografiile atașate postărilor cu pricina. Nici noi nu ne lăsăm mai prejos și ne-am gândit  să facem un top al celor mai apreciate postări de Crăciun ale aleșilor Caraș-Severineni.

Am decis ca acest top să fie împărțit în două categorii: prima, a aleșilor locali și județeni , cea de-a doua, a parlamentarilor cărășeni. În prima categorie, pe primul loc, se situează primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, care a obținut la o fotografie de familie cu mesajul „Să fii cu cei dragi ție, e cel mai de preț lucru. Crăciun liniștit tuturor!”, nu mai puțin de 1203 reacții, 229 dintre aceștia urându-i edilului tradiționalul „Crăciun fericit!”. Pe locul al doilea se situează tot un liberal și tot dintr-un municipiu, acesta fiind viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica. Reprezentantul primăriei Reșița a obținut 894 de reacții din partea celor care au vizualizat postarea, 134 adăugând și un comentariu la postarea vicelui Reșiței cu o fotografie de familie și mesajul: „Crăciun fericit alături de cei dragi!”. Pe locul al treilea se situează vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Mihai Popovici, cu 709 reacții și 150 de comentarii, mesajul fiind unul mai lung în raport cu primii doi clasați. „Sfânta taină a Naşterii Domnului să vă aducă voia bună şi liniştea de care avem cu toţii nevoie. Zilele Crăciunului și minunea acestei sărbători să vă bucure, iar Lumina Sfântă venită în Ajun să vă intre în suflet.  Sărbători de vis alături de cei dragi!”, își îndemna vicele forului județean, în seara de Ajun, urmăritorii și prietenii de pe facebook. Pe locurile următoare s-ar situa: Adrian Sergiu Stoicu, 684 reacții, Adrian Torma, 453 reacții, Brian Filimon, 327 reacții, Eugen Cismăneanțu, 127 reacții și Silviu Hurduzeu, cu 107 reacții.

Trebuie remarcat faptul că au fost și aleși locali care nu au postat mesaje pe paginile de socializare, aici amintindu-i pe primarul Reșiței, Ioan Popa, dar și primarul Oraviței, Dumitru Ursu.

La capitolul parlamentari, cea mai apreciată urare de Crăciun a fost cea a senatorului Marcel Vela, fostul primar al Caransebeșului adunând 126 de reacții pe pagina oficială și încă 216 din repostare pe pagina personală. Imaginea cu Nașterea Domnului și mesajul: „Crăciunul să vă apropie, să vă aducă în prag colindători şi să vă împlinească dorinţele, dragi prieteni! Sărbători fericite, cu sănătate şi iubire!”, par să fi fost rețeta succesului senatorului liberal. Pe locul al doilea se plasează tot un senator, Ioan Narcis Chisăliță, parlamentarul social-democrat obținând 166 de reacții din postarea inițială și repostarea pe pagina personală. Poziția a treia din topul parlamentarilor cărășeni este ocupată de deputatul Valeria Schelean – Șomfelean, căreia i-a fost apreciată, de 125 de internauți, fotografia de profil adăugată cu mesajul „Merry Christmas!”. Pe următoarele poziții s-au situat deputatul Luminița Jivan, cu 53 de reacții,  și președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, cu 24 de reacții. Deputatul social-democrat, Ion Spânu, nu a adresat nicio urare pe rețelele de socializare cu ocazia Crăciunului.

Notă: Cercetarea privind postările celor aduși în discuție a fost făcută în data de 26 decembrie.

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei