UPDATE: Bocșean întors din Italia, amendat cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat izolarea la domiciliu

modelmic

UPDATE 2: Alte două amenzi au fost aplicate marți, pentru nerespectarea izolării la domiciliu. Au fost sancționați o femeie din Oțelu Roșu, care a plecat din autoizolare pentru a-și rezolva niște documente și un bărbat din Târnova. Ambii au fost amendați cu câte 10.000 de lei.

UPDATE: Reprezentanții DSP anunță aplicarea unei noi amenzi astăzi, pentru nerespectarea izolării la domiciliu. Sancționată a fost o femeie din satul Bojia, comuna Cornereva, cuantumul amenzii fiind și de această dată de 10.000 de lei.

…………………………………..

Un bărbat din Bocșa, care a plecat de la domiciliu deși ar fi trebuit să stea în izolare, a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin. Bărbatul s-a întors din Italia, înainte ca întreaga țară să fie inclusă în zona roșie, ceea ce presupune automat carantină. Este cea de-a doua amendă aplicată în Caraș-Severin unei persoane care nu a respectat regimul legal al autoizolarii la domiciliu.

Bocșeanul, în vârstă de 35 de ani, a fost amendat cu 10.000 de lei, informează Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin: „DSP mulțumește încă o dată, pe această cale, IPJ Caraș-Severin pentru sprijin și implicare în soluționarea acestor situații”.

Prima amendă aplicată în Caraș-Severin pentru nerespectarea regulilor de autoizolare la domiciliu a fost dată în urmă cu o săptămână unei femei din Băile Herculane. Și aceasta a fost sancționată cu 10.000 de lei, ceea ce reprezintă sancțiunea minimă pentru asemenea situații.

Persoanele care vin din zonele roșii (China – provincia Hubei, întreaga Italie, Iran și Coreea de Sud – Daegu și Cheongdo) intră automat în carantină. Cei care se întorc din zonele galbene, cu peste 500 de cazuri confirmate de infecții cu coronavirus, trebuie să stea în autoizolare la domiciliu. În prezent, zonele galbene sunt: Austria, Belgia, Coreea de Sud (restul țării), Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, China (restul țării), Spania, SUA, Suedia.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei