Bilete electronice pe autobuzele din Reșița! Începând de la 1 mai! „Sistemul e simplu și elegant”!

modelmic

Peste aproximativ o lună de zile, reșițenii care călătoresc cu autobuzele societății Transport Urban Reșița vor avea la dispoziție bilete electronice. Sistemul de e-ticketing va deveni funcțional pe mijloacele de transport în comun din Reșița începând cu data de 1 mai, anunță reprezentanții TUR.

E-ticketingul, așa cum am promis, va avea startul la 1 mai. Ideea este că o perioadă de timp o să mergem în paralel și cu sistemul de taxare în vigoare în prezent, până când cei din Reșița se vor obișnui cu această metodă nouă de taxare”, a explicat pentru Reper 24, administratorul societății TUR, Gelu Ardeleanu.

După un timp însă, taxatorii vor dispărea de pe autobuze, iar călătorii vor avea la dispoziție două variante: cumpărarea unui bilet de hârtie de la unul din punctele deschise și la ora actuală pentru eliberarea de abonamente pentru elevi, studenți și pensionari (casierie TUR, birou contabilitate Poliția Locală Reșița, casierie Serviciul Taxe și Impozite – corp 2 și corp 4, Serviciul Public de Asistență Socială, Serviciul Public Voluntar pentru Situații de Urgență) sau a unui card electronic. Pentru început cardurile vor fi emise în doar două puncte, explică Gelu Ardeleanu:

„Emiterea va fi puțin mai grea, pentru că, din experiența altor orașe, probabil va fi un aflux deosebit la nou și lumea va veni să își cumpere. Apoi încărcarea se va face destul de simplu, în punctele pe care le avem și la ora actuală în care dăm abonamentele de elevi, studenți și pensionari. Sistemul este foarte simplu: ai cardul tău, te duci, spui de cât vrei să îl încarci sau ce abonament vrei să faci și operatorul îți încarcă cardul de călătorie. Simplu și elegant”.

29357052_310929136099664_6119561839626944512_n

Iar cum acest sistem va însemna o mai mare libertate pentru călători, iar mulți vor fi probabil tentanți să călătorească fără să plătească, vor fi introduse mai multe echipe de control. Acestea vor fi formate din o parte a foștilor taxatori, care foarte posibil vor fi însoțiți și de reprezentanți ai Poliției Locale Reșița.

O să avem grijă tocmai pentru că sistemul de e-ticketing va însemna o mai mare libertate să avem niște echipe de control mai puternice pentru a nu lăsa autobuzele la îndemâna celor care chiar nu respectă niște reguli civice.

În principiu, din taxatorii pe care îi avem o să încercăm să facem mai multe echipe de control, adică o să fim chiar prezenți în tot ceea ce înseamnă mijloc de transport în oraș pentru a diminua pierderile”, a adăugat Gelu Ardeleanu.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    “mulți vor fi probabil tentanți să călătorească fără să plătească”
    “o să fim chiar prezenți în tot ceea ce înseamnă mijloc de transport în oraș”
    Mai ales în cele două “taxiuri” electrice oferite gratuit de primărie tuturor cetăţenilor.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei