Bigăr = cascadă, restaurant, distracție!

image001
Cascada Bigăr de pe Valea Almăjului, nu mai reprezintă astăzi doar un punct de atracție turistică, într-un peisaj pitoresc al Banatului de Munte. În decorul de vis vizitat cu aplomb de mii de turiști, s-a deschis recent restaurantul Bigăr, o bucătărie modernă, cu un personal de calitate. În bucătăria restaurantului Bigăr se remarcă un specialist în gastronomie, premiat la concursuri naționale și internaționale, un almăjan pentru care bucătăria înseamnă acasă. Vorbim din nou despre același recunoscut Executive Chef Marian Popovici, maestru în arta gastronomică care a acumulat o experiență de peste 14 ani în domeniu.

image002

Secretele bucătăriei sunt nenumărate, iar Marian Popovici reușește cu multă trudă să le destăinuie. Săptămâna aceasta, acesta a împlinit o frumoasă vârstă, iar aniversarea a coincis direct cu deschiderea restaurantului Bigăr, unde, de altfel, a gătit pentru dumneavoastră. De ziua lui, Marian, a avut invitați de seamă cum ar fi oameni de afaceri, politicieni, primari, dar să nu lăsăm la urmă prietenii dragi maestrului gastronom. A fost o atmosferă prietenească, de seară, într-un decor natural cu adevărat de vis, în Valea Minișului, în murmurul apei, într-o seară plăcută și răcoroasă de vară. Omul de afaceri Ovidiu Lolea, împreună cu soția sa Raluca, pun la dispoziție localul în condiții de igienă maximă, cu personal tânăr, atent la toate detaliile.

Într-o discuție amicală pe care am purtat-o, Chef Marian Popovici a dorit să ne transmită câteva gânduri:

,,Doresc să vă mulțumesc dumneavoastră, publicației Reper 24 pentru că ați fost tot timpul alături de mine și că promovați românismul și lucrurile frumoase din Banatul nostru. Vreau să vă reamintesc că această zonă este sufletul meu și viața mea, de asta nu am părăsit-o. Rămân aproape de oamenii mei dragi și de lucrurile frumoase care se petrec aici. Și ca să ne destindem, am pregătit acum pentru invitații mei câteva feluri de mâncare tradițională, din care amintesc:

Screenshot_3

 

Tăuraș și berbecuț la proțap, brânză friptă, coroană de slăninuță, cârnăcior afumat, coleșă măcinată la morile de apă, păstrăv de munte, cartofi copți în untură, salate, fructe de mare și să nu uităm de prânzul almăjenilor, o mâncare vestită în zonă, fiind considerată piesa de bază în acest festin!

image006

Se gătește românește, cu produse românești bio din ferme și grădini proprii, păstrând tradiția locului și a oamenilor, am adus bucătari celebrii din diferite zone ale țării, ascultăm o muzică cu vibrații bănățenești autentice cu artiști de renume din Banatul de Munte și îi amintim pe Luci Dugă „Cărășanu“, Ghiță Călțun Brancu, Găbiță Dobrică, Petrică Dalea, Consuela Grigoriu, etc.

image007

Avem locuri desprinse parcă din Rai, avem locații care încântă și nu în ultimul rând vă spun avem oameni de fală cu care ne mândrim‘‘ ne-a mai specificat gazda noastră, talentatul gastronom almăjan Marian Popovici.

image008

Reper 24 îi transmite lui Chef Marian multă sănătate și la mulți ani și vă promite că vă va ține la curent cu evenimentele de excepție ce se vor desfășura la restaurantul Bigăr!

Vă reamintim, cascada Bigăr face parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița (176,60 hectare), din județul Caraș-Severin. Aici este și locul de trecere prin țara noastră a Paralelei 45. Cascadă Bigăr se află în Valea Minișului, la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B și la jumătatea distanţei dintre Polul Nord și Ecuator.

Accesul în restaurant sau pe terasă se face conform regulamentului în vigoare, privind măsurile de prevenție COVID-19. Așadar, trebuie să dețineți mască, conform regulilor de igienă, iar pentru siguranța tuturor, vă rugăm să respectați indicațiile personalului. Sănătatea și siguranța clienților și a angajaților noștri sunt primordiale.

Păstrați distanța între dvs. și alte persoane, spălați-vă bine pe mâini, evitați strângerile de mâini, accesul fiind permis doar pentru cumpărături.

Doar așa vom fi cu toții în siguranță

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei