Bate vântul în buzunarele Reșiței anul acesta! „Bugetul pe 2015 nu ne avantajează foarte mult”

modelmic

Se anunță un an de criză la Reșița, și asta pentru că banii alocați pe anul 2015 anunță mai puțini „galbeni” în buzunarele orașului. Dacă până acum sumele repartizate Reșiței erau de ordinul zecilor de miliarde de lei vechi, anul acesta valoarea a scăzut considerabil.

În ultimii ani, Reșița primea din cotele defalcate vizând taxele pe valoare adăugate și impozitele pe venit sume care depășeau 40 de miliarde de lei vechi. Mai exact, cea mai favorabilă perioadă din ultimii patru ani a fost în 2014, atunci când suma alocată era de 50 de miliarde de lei vechi.

Aceeași situație a fost întâlnită și în anul 2013, atunci când municipiul s-a bucurat de peste 40 de miliarde de lei vechi. Cu doar 6 miliarde de lei vechi alocate pentru acest an, autoritățile locale își fac serios griji dacă vor reuși sau nu să se descurce în situația dată.

„N-aș putea spune că bugetul anunțat pentru anul acesta avantajează foarte mult Reșița. Am analizat împreună cu Direcția Economică toate acele sume primite din defalcate vizând TVA-ul și impozitele. În 2012 am primit 6 miliarde lei vechi,  în 2013, 40 de miliarde, în 2014 circa 50 de miliarde, iar acum puțin peste 6 miliarde. Nu prea este în avantajul Reșiței lucrul acesta. Dar aștept acele sume concrete și apoi voi putea face alte comentarii”, a menționat edilul-șef Mihai Stepanescu.

În ciuda eforturilor autorităților locale de a menține plata taxelor și impozitelor în grafic, se pare că decizia venită de la centru nu favorizează deloc orașul în perioada care urmează.

„Noi am fost preocupați de strângerea sumelor restante, de culegerea taxelor și impozitelor de la cetățeni, și sper că vom avea succes și anul acesta. Anul trecut, fără plata debitelor restante am colectat cam 90 la suta din ce ne-am prognozat. Dar la nivel național nu s-a ținut cont de implicarea mai mică sau mai mare a primăriilor, noi nu am fost avantajați în aceste luni”, a mai menționat Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. resitean

  Nu uita = Si ceva maruntis pt. o Lepa sau altceva ce se poarta(ceva pt.studii facute de specialisti in arta cinematografica,de ex.).Nu lasa pt. 2016 ,ca sigur nu o sa mai ai posibilitatea!!

 2. Ion Dinvale

  Nu conteaza, avem un miliard de lei vechi, pe luna!, pentru fotbal.Sa asteptam momentul cind teparul Rufa isi va lua avint spre alte zari,Resita fiind a treia locatia unde si-a mutat jucaria. S-auzim de bine!

 3. adam

  LUI STEPANESCU NU-I PARE RAU, CA NU VA AVEA RESITA BANI, II PARE RAU CA NU SUNT BANI PT LUCRARI SI DE AICI PT COMISIOANE, STIE TOT ORASUL DE FIRMELE SALE CU PANSELUTE, ARBUSTI SI POMISORI……………..
  OARE DNA NU STIE NIMIC?????????????????
  CHIAR NU STIE NIMIC?????????????????
  POATE AFLA SI ASTIA IN 2017 CAND EL ESTE PRESEDINTE DE CONSILIU JUD C-S!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Rares

  Comentariile de mai sus arata rautatea unora, este pacat ca Resita primeste doar 6 miliarde, fara bani nimeni nu poate face nimic pentru orasul asta.

 5. Ghita

  Se pare ca in acest ziar nu apar decat aspecte negative …tot incerc sa gasesc obiectivitatea din acest articol si mai mult rautatea caracteristica in aceste comentarii…cred ca oricare dintre noi daca ar avea sansa sa conduca acest oras nu ar reusii sa faca mare lucru fara fonduri si sprijin politic! deschideti ochii si nu mai comentati aiurea poate impreuna sa ajutam sa avem un oras asa cum ne dorim

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei