Bătălia pe cașcaval sau profilul ideal al liderilor politici

aa

Se apropie alegerile parlamentare iar liderii politici lucrează de zor la întocmirea listelor cu reprezentanții formațiunilor pentru fiecare județ în parte. Se analizează integritatea acestora, încrederea pe care populația o are în viitorii parlamentari, se verifică studiile, diplomele și doctoratele, se cer referințe de la electorat cu privire la fiecare candidat, la ce a făcut, se numără beneficiarii actelor de caritate și se inventariază locurile de muncă aduse de aceștia în comunitate și câte și mai câte.

Gata, a trecut vremea când se cumpăra un loc pe listă cu „jdemii de euroi“; acum toate se fac în folosul cetățeanului, în beneficiul celui care vine la vot pentru un viitor luminos al patriei noastre….. Haloooo, iar m-a luat valul. Am ațipit cu ochii deschiși și cred că am scris numai prostii până acum.

Cum adică nu se mai cotizează? Eu unul nu cred așa ceva. Adică cum? Vine neica nimeni fără bani, doar cu dorința de a schimba în bine viața românilor și noi așa, țac-pac să-l trecem pe listă? Ce dacă îl iubesc românii? Pe cine mai interesează că e patriot?  Cui îi pasă că nu vrea să-și vândă neamul? Hai măi copii, că a trecut vremea poveștilor cu Făt Frumos și Ileana Cosânzeana. Acum vorbim de doctrine, de programe, de……habar n-am ce o să mai scoată pe gură candidații anul acesta.

Sincer mă aștept să vină cu propunerea ca din ianuarie să producem în România măști, combinezoane, Remdesivir, ventilatoare pentru secțiile ATI. Mă aștept de asemenea ca unii dintre ei să fie foarte interesați de stoparea defrișărilor ilegale, de exportul de cherestea brută, de păstrarea rezervelor de gaz din Marea Neagră pentru populația României, de exploatarea aurului românesc de către firme românești nu venite de peste mări și țări.

Mi-ar face tare plăcere să aflu că printre cei ce vor candida anul acesta se va găsi un premier care să bată cu pumnul în masă de la tribuna parlamentului nou ales și să spună: Gata, s-a terminat cu hoția și cu exportul profitului către țările mamă. Vreți să stați în România, plătiți în România, investiți în țara asta nu în altă parte. Aș mai vrea să văd politicieni care în campanie să spună că vor încuraja agricultura românească; că vor repune pe picioare fabricile de utilaje agricole și fiecare proprietar de 100 de hectare de exemplu, sau asociații de proprietari vor primi toate utilajele de care au nevoie, pe care le vor achita din recoltele pe următorii 15 – 20 de ani.

Mai vreau să vină în fața mea politicianul care să spună: „Dacă nu îmi respect promisiunile făcute în campanie sunt de acord să părăsesc de bună voie Parlamentul și să restitui toate sumele încasate. Aș mai vrea să văd un Parlament de 300 de deputați și senatori la un loc, așa cum s-a decis prin referendum, aș mai vrea……Dar câte nu aș vrea.

În loc de toate acestea am parte de circ, scandal, bătaie între dinozaurii partidelor, între haita de lupi bătrâni și cei tineri care au dat iama simțind mirosul de cașcaval. De asta avem parte de peste 30 de ani, mai pe față, mai voalat, de asta vom beneficia cu vârf și îndesat și acum. Întrebarea mea e doar: Când ne vom trezi, nu de alta dar somnul rațiunii naște….politicieni români.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. DuaLipa

    De acord, foarte adevărat, doar o atenționare: „Mi-ar face tare plăcere să aflu…” Corect este „Mi-ar face MARE plăcere să aflu”.
    Toate cele bune!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei