Bărbat amendat că a apelat SNUAU 112 doar pentru a testa cât de repede poate fi localizat de polițiști

112

Un bărbat din Caransebeș a folosit numărul unic de urgență într-un mod total imatur și iresponsabil, gest care l-a ars la buzunar.

În noaptea de 9 spre 10 noiembrie 2019, polițiștii au primit prin SNUAU 112 două apeluri telefonice și, deși pare de-a dreptul copilăresc, primul apel, efectuat în jurul orei 02.49, a fost de la un bărbat care, după ce a insistat să rămână anonim, a precizat că vrea doar să verifice dacă poate fi localizat de polițiști și în cât timp.

Apelantul a fost identificat și localizat în scurt timp, pe raza localității Păltiniș, de către polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Caransebeș, ca fiind un bărbat de 32 de ani din Caransebeș, și pentru că a folosit SNUAU 112 în mod abuziv, fără a  justifica o urgență reală care să necesite intervenția polițiștilor, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

„Sfătuim cetățenii să apeleze SNUAU 112 numai în cazuri de urgență și insistăm asupra recomandării de a respecta prevederile legale. Alertarea falsă și apelarea abuzivă a SNUAU 112 îngreunează modul de intervenție a agențiilor specializate, mărește timpii de reacție la alte solicitări care necesită intervenție rapidă și implică un consum logistic suplimentar, atrăgând după sine, sancțiunile prevăzute de lege”, au precizat reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Noile modificări legislative stabilesc sancțiuni mai mari, în cazul alertării false a agenţiilor specializate de intervenţie, de la 1.500 lei la 5.000 lei, și sancțiuni de la 500 de lei la 1.000 de lei, în cazul apelării abuzive a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau transmiterii de mesaje abuzive la numărul 113 ori la numărul 114.

foto: renasterea.ro

 

Elena FRANȚ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Adrian

    Foarte bine i-au facut !!!
    Daca peste 60% din apeluri la 112 sunt farse … eu in locul oamenilor de la 112 nici nu as mai raspunde la telefon.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei