Avem guvern; guvern mascat, președinte ascuns și parlamentari în corono-vacanță

1

Da, avem guvern. Votat cu două mâini chiar de cei care, mai ieri, l-au dat jos cu o majoritate covârșitoare, nemaiîntâlnită în analele parlamentului românesc, post decembrist. Avem Guvern exact în ziua în care România a trecut de pragul celor 100 de cazuri de infectare cu coronavirus. Avem un nou scenariu pus la punct de Dr Raed Arafat, același Arafat pe care guvernul Orban 1 a încercat să-l tragă pe dreapta. Acum, guvernul Orban 3 încalcă procedurile pe care tot ei le-au aprobat, dar deh, ce lege ar fi aia care nu e încălcată. Din păcate toate aceste încălcări ale normelor impuse pentru pentru toți cetățenii și încălcate chiar de cei meniți să verifice aplicarea lor, costă; costă sănătatea semenilor noștri.

Revenim la Guvernul Orban 3, votat astăzi printr-o procedură ciudată, mai ciudată chiar de modul în care au decurs audierile. Cu 7 avize negative, membrii noului cabinet, care de fapt sunt aceeași care au făcut parte din guvernul numit 1, guvernul demis 2, guvernul interimar și acum guvernul Orban 3. „Suntem în situație de criză și trebuie să ne gândim la țară“, au declarat liderii PSD. Aripa tânără a acestei formațiuni politice a afirmat prin vocea liderului Victor Ponta că nu înțelege PSD-ul pentru acest vot și parlamentarii Pro România nu a votat.

Pe plan local, Jaro Marșalic prim vicepreședinte al organizației PNL Caraș Severin salută numirea guvernului Orban 3 și este convins că acesta își va face treaba așa maximă responsabilitate. În ceea ce privește gestionarea crizei coronavirusului dr Marșalic a afirmat: „Și până acum miniștrii interimari și-au făcut datoria în condițiile existente în România. Noi nu ne putem compara cu alte state precum SUA sau Germania, nu avem aceeași putere financiară, dar în condițiile date nu avem ce să le reproșăm“ .

După procedura parlamentară de investire, Guvernul Orban 3 va depune jurământul în fața președintelui în condiții de securitate sanitară maximă. Cu puteri depline, cu un parlament aflat în corono-vacanță, membrii executivului preiau frâiele țării într-un moment de criză maximă, ce necesită decizii rapide și eficiente.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei