„Asta înseamnă să fii un bun gospodar”! Primarul Ioan Popa, lăudat de vicepremierul Raluca Turcan și de ministrul Marcel Boloș

modelmic

Asta înseamnă să fii un bun gospodar”, este concluzia unei vizite realizate la Reșița de vicepremierul Raluca Turcan și de Ioan-Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, vizită în care primarul Ioan Popa le-a prezentat celor doi membri ai Guvernului Orban proiectele în derulare în municipiul de pe Bârzava, cele pentru care s-a obținut deja o finanțare europeană, precum și proiectele în pregătire pentru viitorul ciclu financiar, când planul edilului este să atragă alte 200 de milioane de euro.

Aici am văzut viitorul, aici am văzut creșterea calității vieții, am înțeles cât de important este parteneriatul cu mediul economic, cât de important este să privești spre fondurile europene ca o sursă principală de dezvoltare și să nu aștepți în permanență să îți dea statul, ci să valorifici fiecare oportunitate și aici sunt foarte optimistă că alături de actualul primar, cele peste 154 de milioane de euro fonduri europene deja angajate pe acest exercițiu financiar vor putea fi completate cu cel puțin 200 de milioane de euro în proiecte pe care noi astăzi le-am putut contura ca oportunități de a susține tot acest concept de dezvoltare pe care dl primar Popa l-a creat în Reșița”, a precizat Raluca Turcan, în cadrul unei conferințe de presă susținută la finalul vizitei în Caraș-Severin.

La rândul său, ministrul Ioan Marcel Boloș, care a lucrat în trecut în cadrul administrației locale din Oradea, oraș considerat ca fiind model de dezvoltare și atragere de fonduri europene, a transmis felicitări primarului Ioan Popa, declarându-se profund impresionat de portofoliul de proiecte al edilului reșițean.

„Două cifre sunt relevante: 154 de milioane de euro proiecte pe care le are contractate cu finanțare din fonduri europene și planuri de viitor pentru alte 200 de milioane de euro, pentru dezvoltarea municipiului Reșița. Așadar, dacă până mai ieri se discuta despre modelul de dezvoltare locală de la Oradea, iată că a venit vremea în care și primarii din Caraș-Severin să aibă aceeași performanță de lăudat.

Am văzut proiecte de mobilitate urbană, de la linia de tramvai până la achiziția de mijloace de transport în comun, până la centrul care astăzi își schimbă fața. (…) Am avut discuții și despre ceea ce înseamnă următorul ciclu de finanțare, 2021-2027. Am fost plăcut surprins, cu doamna vicepremier, să vedem un plan de dezvoltare pe termen lung articulat, asta înseamnă să fii un foarte bun gospodar. Vreau să dau și câteva exemple, de la proiecte care au în vedere dezvoltarea turismului, aquaparkul care poate fi un pol de atracție a turiștilor de 20 de milioane de euro sau investiția de asemenea în turism, de pe Semenic, de 40 de milioane de euro sau funicularul care se regândește într-o nouă arhitectură de 19 milioane de euro. Sunt toate proiecte care sunt eligibile pentru finanțare din fonduri europene, pentru că România pentru prima dată are bugetul acesta imens pe care l-a negociat președintele Klaus Iohannis la nivelul UE, iar Guvernul Orban trebuie să întocmească documentele strategice astfel încât banii să fie accesați”, a precizat ministrul Boloș, care i-a urat primarului Popa putere de muncă pentru a putea duce la bun sfârșit toate proiectele pe care și-a propus să le implementeze la Reșița.

Întreaga conferință de presă susținută la Reșița poate fi urmărită aici:

Vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Boloș au fost însoțiți la conferința de presă susținută la Reșița de primarul Ioan Popa, de candidatul liberalilor pentru președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, de subsecretarul de stat Andrei Ungur, de primarii de la Anina și Băile Herculane, Gheorghe Românu și Cristian Miclău, precum și de candidații PNL pentru Primăriile Caransebeș, Moldova Nouă, Oravița și Bocșa -Andra Pleșa, Ion Chisăliță, Doru Novăcescu și Emanuel Dănilă.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

  1. Gogu

    Bă Nelu ! Nu cred ca ai nevoie de scursorile astea să te laude ! Te lauda t-Curcan? Credeam ca esti altfel , dar din pacate , nu cred ca pe munca unei echipe îînchegate de tine, ridici imaginea curcanilor . Partidul , partidul . Cand dracu vom avea și vom fi oameni de onoare ?

  2. Sceptic

    Un ocean de bunastare se va revarsa peste Caras Severin si implicit peste Resita. Oamenii astia vehiculeaza cifre uriase , dar nu se prea vede nimic serios in afara de un trotuar , 3 strazi ingustate și un centru care va fi gata(si nu prea) pana la 12 septembrie când va avea loc triumful primului mandat. Celelalte proiecte șunt doar în stadiul de vise. Sunt optimist că le voi vedea în următoarele 4 mandate .

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei