Aproape 600 de amenzi, aplicate de polițiștii cărășeni la finalul săptămânii trecute

amenzi w

Aproape 600 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate la finalul săptămânii trecute pe șoselele din județul Caraș-Severin, aproape 400 dintre acestea fiind date conducătorilor auto care au călcat prea mult pedala de accelerație.

În ultimele 72 de ore, 159 de polițiști rutieri și cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Totodată s-a acționat și pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli în perioada stării de alertă.

În urma acțiunilor, polițiștii au aplicat 596 de sancțiuni contravenționale, dintre care 377 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Alte 40 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță și a dispozitivelor de retenție”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

11 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și  3 conducători auto care au condus autovehicule sub influența alcoolului, au fost sancționați cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce. În total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 28 de permise de conducere și retrase 14 certificate de înmatriculare.

11 de conducători auto au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce conduceau autoturismele, depășind cu peste 50 km/h regimul legal de viteză. În toate situațiile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și a fost luată măsura complementară a reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

De asemenea, polițiștii au constatat 7 infracțiuni la regimul circulației rutiere, din care 3 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Unul dintre conducătorii auto prinși sub influența băuturilor alcoolice a provocat și un accident rutier, precizează Alina Boeru:

Ieri, 17 mai, în jurul orei 16:36, un bărbat din Reșița, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian Lalescu din municipiu, la un moment dat a pierdut controlul volanului, izbind frontal un cap de pod, în urma accidentului nefiind rănită nicio persoană.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul avea permisul de conducere reținut, autoturismul nu figura înmatriculat în circulație, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie 1.62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei”. În acest caz s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei