Andrei Plujar: Candidatura lui Felix Borcean din partea USR, respinsă de BN din cauza problemelor sale penale

plujar

După ce au apărut în mediul public o serie de informații referitoare la susținerea unuia dintre candidații la Primăria Caransebeș, actualul edil Felix Borcean, președintele USR Caraș-Severin, Andrei Plujar, vine cu lămuriri în această direcție.

În calitate de președinte USR Caraș-Severin aș vrea să clarific o situație despre care până acum nu am fost întrebat și care este comunicată denaturat de formațiuni politice al căror interes este doar unul pur electoral, în contextul susținerii lui Felix Borcean la Primăria Caransebeș de către PMP și PSD.

Informația conform căreia USR are un protocol semnat la nivel național cu PNL, protocol care obligă USR să susțină candidatul PNL la Caransebeș și deci să nu îl susțină pe Felix Borcean, este falsă. Nu există niciun protocol la nivel național și nicio înțelegere cu PNL la nivel local.

Candidatura lui Felix Borcean din partea USR sau în orice formulă de susținere și alianță cu USR a fost respinsă de Biroul Național al USR din cauza problemelor penale cu care se confruntă în prezent actualul primar al Caransebeșului. Personal am prezentat situația colegilor mei de la conducerea USR și le-am cerut punctul de vedere”, a declarat Andrei Plujar.

Liderul organizației cărășene își susține afirmațiile aducând în prim plan detalii cu privire la decizia Biroului Național al USR.

Așadar, în data de 29 iulie, Biroul Național al USR a decis: Respingerea candidaturii lui Felix Borcean la Caransebeș din orice structură de Alianță sau suport. De asemenea, conform deciziei BN, USR filiala Caransebeș a trecut la identificarea și susținerea unui alt candidat și participarea cu un alt candidat în competiția electorală. Biroul Județean a fost împuternicit să implementeze această decizie.

Reiterez ceea ce am spus în această săptămână plină de evenimente cu iz electoral: USR nu va trece vreodată peste principiile și valorile care ne-au adus împreună, zilele de februarie în care am protestat împotriva ciumei roșii, lunile în care am promovat un crez pe care nu îl vom încălca – Fără Penali în funcții publice, cei 4 ani în care am luptat pentru debaronizarea județului și pentru o altfel de politică. Toate acestea primează voturilor, a funcțiilor politice, a combinațiilor care se fac la nivel de Caraș-Severin în această perioadă”, a mai declarat Andrei Plujar.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei