Analiză sumbră! Infectare în masă, în rândul medicilor, în următoarea lună!

medici1

În urma unei analize realizate de Federația Solidaritatea Sanitară din România s-a constatat că 25% din totalul cetățenilor infectați cu noul coronavirus sunt salariați din sănătate, ceea ce arată că cei din sănătate sunt de 20 de ori mai predispuși la infectare decât oamenii de rând.

Până ieri, 1087 de salariați din sănătate erau confirmați pozitiv, adică un sfert din totalul românilor infectați.

Procentul salariaților din sănătate infectați (din total salariați) este de 0,543%, adică aproape 20 de ori (19,68) mai mare decât cel al populației generale (0,02%). Ritmul în care a crescut zilnic, în medie, numărul salariaților din sănătate infectați SARS-CoV-2 în ultimele 9 zile a săptămână a fost de 22,46%”, arată știri pe surse.ro.

După analiza Federației, dacă acest ritm de creștere zilnică al numărului de salariați din sănătate infectații se menține, atunci în 27 de zile ar fi pozitivi toți salariații din sănătate. Această evoluție se datorează în mare parte lipsei echipamentelor individuale de protecție din perioada anterioară.

Aceasta este o predicție care dorim să nu se împlinească. Din perspectiva interesului public, vestea proastă este că din momentul publicării (06.04.2020[3]) modelul s-a dovedit corect, într-o marjă foarte mică de variație. O veste și mai proastă este faptul că acest model împlinește o predicție anterioară, publicată în urmă cu două săptămâni (25 martie 2020), în care indicam riscul unei scăderi semnificative a resurselor umane din sănătate, arătând și cauzele care generează aceste consecințe. Deoarece puține dintre cauzele amintite în acel studiu au fost eliminate, ne putem aștepta la o înrăutățire a situației”, informează Mediafax.

Diferența privind infectarea mai mare în cazul personalului din sănătate se datorează, spun sindicaliștii, impactului diferit al testării, personalului din sănătate fiind testat într-un procent mai mare, chiar dacă insuficient de mare.

Este ipoteza cu probabilitatea cea mai mare. În funcție de puterea ei explicativă situația ar putea fi diferită în realitate și în rândul populației. Cu alte cuvinte, testarea într-un procent mai mare a salariaților din sănătate ar putea fi un indicator mai adecvat a ceea ce se întâmplă la nivelul întregii populații. Diferențele sunt determinate de factori de amplificare specifici sistemului (concentrarea pacienților infectați în unități sanitare, ponderea mare a pacienților care sunt purtători asimptomatici, transmitere intra-profesională)”, se explică în analiza făcută și citată de Știri pe surse.

Conform sursei citate, din cauza multiplelor căi de contaminare a salariaților din sănătate nu va putea fi vorba de o întrerupere bruscă a lanțului transmiterii în perioada imunitară, eficiența izolării și imunizarea unei părți a salariaților nu este una ridicată și în continuare 80% din personalul existent în unitățile sanitare riscă să fie infectat.

 

Elena FRANȚ

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Această evoluție se datorează în mare parte lipsei echipamentelor individuale de protecție din perioada anterioară.”

    Această evoluţie şi lipsa echipamentelor de protecţie se datorează tupeului şi lipsei de celule gliale la personaje rurale ca Vela sau tăiţelu’.
    Aceştia au achiziţionat cu prioritate termoscanere, lespezi şi alte inutilităţi publice pentru “impresie artistică”.
    Din interese de “afaceri” de haită, nu din consideraţie faţă de cetăţeni.
    Urmează probabil o altă ordonanţă “militară” prin care miliţienii să îngrădească accesul cetăţenilor la spitale şi la personalul medical care însă nu fi declarat oficial ca principala sursă de contaminare nosocomială.
    Că aşa s-a întâmplat şi după nenorocirea de la “Colectiv”, când pacienţii cu arsuri s-au infectat în spitale. Ale noastre.
    Şi mulţi au decedat :(

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei