Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă măsurile ultimei Ordonanțe Militare. Află cu câte zeroruri s-au mărit sancțiunile

amenzi

Guvernul a decis înăsprirea amenzilor pentru cei care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului. Dacă inițial amenzile stabilite prin lege se încadrau între 100 de lei și 5.000 de lei pentru persoane fizice, ulterior s-a stabilit ca persoanele care încalcă aceste măsuri să scoată din buzunar între 2.000 și 20.000 de lei.

Cei care erau prinși și sancționați de oamenii legii puteau plăti înainte jumătate din minim în 15 zile, adică doar 50 lei. Acum suma minimă pe care o vor plăti este de 1.000 lei.

Majorarea sancțiunilor este valabilă și pentru persoanele juridice, amenda fiind cuprinsă între 10.000 și 70.000 de lei.

Sunt avute în vedere în special contravenţiile săvârşite împotriva măsurilor de limitare a răspândirii infecţiilor cu coronavirus, iar pentru cei care nu respectă reglementările adoptate în acest sens, contravenţia se amendează cu o sumă cuprinsă între 2.000 şi 20.000 de lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice, valoarea acestei amenzi este cuprinsă între 10.000 şi 70.000 de lei”, a declarat Ionel Dancă, șeful cancelariei premierului.

În Caraș-Severin, în doar 24 de ore au fost aplicate 102 sancțiuni contravenționale, în valoare de 98.970 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare privind izolarea la domiciliu și restricțiile de circulație.

Citește și: Aproape 1.200 de persoane, verificate de polițiștii cărășeni dacă respectă măsurile de izolare

 

foto: Agerpres

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Gigi Against

    11 euro e o amenda usturatoare ? Sa fim seriosi…in Austria amenda este 2800 de euro , iar legea se respecta!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei