Amenzi pentru agenții economici din Caraș-Severin care efectuează acțiuni de dezinsecție și deratizare! Ce au descoperit polițiștii?

modelmic

Persoanele fizice și juridice din Caraș-Severin care efectuează operațiuni cu produse de protecție a plantelor și substanțe utilizate în igiena și sănătatea publică la dezinfecție, dezinsecție și deratizare sunt luate la puricat în această perioadă de polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în colaborare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Oficiului Fitosanitar.

Scopul acţiunii îl reprezintă creşterea siguranţei cetăţeanului, protejarea vieții și integrității corporale, precum și creșterea gradului de sănătate și igienă publică”, explică Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

În cadrul controalelor se urmărește, printre altele, prevenirea și combaterea unor infracţiuni precum: falsificarea şi utilizarea ilegală de către operatori economici şi persoane fizice a   produselor de protecţie a plantelor și substanțe utilizate în igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare; contrafacerea şi punerea în circulaţie a produselor și substanțelor menționate; legalitatea efectuării importurilor, fabricării, depozitării, distribuirii şi utilizării produselor de protecţie a plantelor şi substanțe utilizate în igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare și a evidenţierii acestor operaţiuni; producerea, deţinerea, livrarea şi utilizarea produselor de protecţie a plantelor și substanțelor utilizate în igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare neautorizate/neomologate; identificarea tuturor situaţiilor care prezintă stări de risc ecologic ori de intoxicaţii în rândul oamenilor şi animalelor şi stabilirea, împreună cu autorităţile cu atribuţii în domeniu, a unor măsuri concrete de remediere.

Sunt verificați și operatorii economici înregistraţi pentru operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor și substanțe utilizate în igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare, clasificate ca nocive (Xn), iritante (Xi) ”ATENȚIE” sau fără clasă de periculozitate”, mai precizează Alina Boeru.

De la începutul acțiunii, au fost controlați 7 operatori economici autorizați, la nivelul județului, pentru operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor și substanțe utilizate în igiena și sănătatea publică, la dezinfecție, dezinsecție și deratizare.

Au fost verificate condiţiile de autorizare, depozitare şi legalitatea operaţiunilor cu produsele și substanțele menționate, fiind constatate nereguli în ceea ce privește depozitarea acestora, motiv pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei