Amenzi de peste 15.000 de lei! 148 de persoane, sancționate pentru că nu au respectat măsurile de protecție!

amenzi

O declarație de presă referitoare la activitățile desfășurate la nivelul județului nostru de către reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, sub autoritatea Instituției Prefectului- județul Caraș-Severin, pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus a fost susținută la sediul IPJ Caraș-Severin.

În 24 de ore, 120 de efective de poliție, jandarmerie și poliție locală, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor și ai Direcției de Sănătate Publică au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, în restaurante, pe terase și în trafic.

Cu această ocazie, au fost verificate 62 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate, obiective și locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Au fost legitimate peste 750 de  persoane și au fost verificate 163 de mijloace de transport.

Echipele de control au depistat 148 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55 din 2020.

1 operator economic a fost sancționat contravențional pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De asemenea, au fost aplicate alte 16  sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

În total, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 15.000 de lei.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin cu suportul Jandarmeriei Caraș-Severin și Poliției Locale, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Semenic”, al Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri.

Suntem și vom fi prezenți pe întreg teritoriul județului.

Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și în celelalte spații unde este obligatoriu.

Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii.

Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur.

Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante.

Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Doar împreună vom reuși să stopăm răspândirea acestui virus!”, informează IPJ Caraș-Severin.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Bîtea

    Nu cred că vă pasă de oameni,doar de posturile voastre plătite din banul public.Vă place să abuzați oamenii, dându-le amenzi de multe ori nejustificate. Dacă erați așa de competenți nu a-ți mai amenința oamenii cu tot felul de amenzi și alte practici naziste. A-ți uitat să scoate-ți tab-urile și tancurile din garajele securiștilor,,fii de duzină ai lui John Rambo.Nu uitați să le puneți botniță la țeava de tun poate scapă vreun proiectil cu Coviți. Jalnici ustași ai lui Vela!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei