Amenințări cu blocaj în Justiție! Grefierii protestează față de eliminarea pensiilor speciale!

modelmic

Miercuri, 18 decembrie 2019, începând cu ora 10:00 grefirii au ieșit în faţa instanţelor şi a parchetelor pe timpul activităţii Plenului Camerei Deputaţilor, procedând la închiderea arhivelor şi a registraturilor şi suspendarea şedinţelor de judecată.

Aceasta reprezintă o primă formă de protest care va conduce până la blocarea totală a activităţii în instanţe şi parchete, spun reprezentanții sindicatelor grefierilor din țară.

Grefirii amenință că sistemul judiciar urmează să fie blocat dacă proiectul de lege va ajunge la vot final în plen şi va conduce la abrogarea pensiilor de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate (grefieri).

„În şedinţa din data de 10 decembrie 2019 Comisia de muncă şi protecţie socială a decis amânarea pentru luna februarie 2020 a celor două proiecte de lege privind abrogarea pensiilor speciale şi de serviciu, pentru ca Guvernul României să-şi exprime un punct de vedere cu privire la acestea.

Cele două proiecte au fost repuse pe ordinea de zi a aceleiaşi comisii în data de 17 decembrie 2019, iar în urma votului a fost adoptat proiectul de lege PL-x 292/2019 care priveşte abrogarea pensiilor de serviciu şi pentru personalul auxiliar de specialitate (grefieri) din sistemul judiciar.

Cu toate că Ministerul Justiţiei, prin Secretarul de Stat prezent în Comisie, şi-a exprimat o poziţie de menţinere a pensiilor de serviciu pentru grefieri şi amânarea discutării iniţiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, proiectul de abrogare a pensiilor „speciale” a fost adoptat, urmând ca, sub rezerva depunerii Raportului de către Comisie, să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor în data de 18 decembrie 2019”, se precizează în comunicatul de presă emis de sindicaliști la solicitarea şi în reprezentarea a peste 6000 de membri de sindicat.

 

Elena FRANȚ

 

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

6 Comentarii

 1. zero

  “Aceasta reprezintă o primă formă de protest care va conduce până la blocarea totală a activităţii în instanţe şi parchete, spun reprezentanții sindicatelor grefierilor din țară.”

  Care “activitate”, care producţie?
  A avocaţilor interesaţi de tăiţei sau a internetului blocat?

  1. zero

   adică un Crăciun fără tăiţelu’ în … “supă”?
   Nu sună rău, metoda (în acord global) i s-a aplicat şi lui Ceauşescu (cu succes) în urmă cu 30 de ani :)

 2. Placutza Suedeza

  Nu-i bai vin alti care doresc să lucreze . Cand au fost jegosi pe justiție nu au facut greva …. asa ca haide pa si placutza suedeza

 3. Hsnsndjs

  Aloooo, mr. placuta suedeza, ia mergi tu acolo sa lucrezi pana nu mai stii de capul tau, pe un salariu care nu reflecta din niciun punct de vedere raspunderea pe care o ai si ora la care se pleaca din instante, ca tot esti tu dornic asa de lucru si de munca. Stii tu ce fac oamenii aia acolo? Ai tu habar de asa ceva ca sa iti permiti sa iti dai cu parerea despre munca lor?
  PLACUTA SUEDEZA si orice altceva din gama asta, tie, ma. Parerist profesionist ce esti. Si tu si altii care habar nu aveti pe ce lume traiti si aveti obiectii de facut cu privire la ceva ce nu stiti si nici nu veti fi capabili sa intelegeti 3 generatii l, minim, de la voi incolo.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei