Amendă maximă! Garda Forestieră Timișoara a sancționat tăierile ilegale din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița

garda

Ca urmare a unor imagini apărute în mediul online în care erau prezentate tăieri în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, Garda Forestieră Timișoara s-a autosesizat şi a demarat verificări.

În urma acestei acţiuni, agenți constatatori din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara au mers în teren, în u.a. 45 B, U.P. I din cadrul Ocolului Silvic Sasca Montană, parcelă inclusă în zona de conservare durabilă, unde sunt reglementate tăieri, unde au descoperit că există un act de punere în valoare cu un volum sub prevederile amenajamentului silvic.

În urma verificărilor s-a constatat că titularul autorizației de exploatare a efectuat un traseu de scos-apropiat a materialului lemnos de aproximativ 80 de metrii liniari care nu avea aprobările necesare pentru execuție, drept pentru care agenții constatatori ai Gărzii Forestiere Timișoara au aplicat titularului autorizației de exploatare amenda contravențională maximă conform legislației în vigoare, de 5.000 lei”, precizează reprezentanții Gărzii Forestiere Timişoara.

Citește și: Direcția Silvică: „Exploatările forestiere din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița sunt legale”!

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei